Sportivii reșițeni au fost aproape de podium la Campionatele Naționale de gimnastică artistică ale seniorilor

398

La Ploiești au avut loc Campionatele Naționale de gimnastică artistică, cea de-a 71-a ediție. Clubul Sportiv Municipal Reșița a participat cu doi sportivi Robert Pașca și Roland Modoianu, care s-au clasat foarte aproape de podium. Despre comportarea reșițenilor ne-a oferit detalii Robert Bălan, care la naționale a avut dublă calitate antrenor reșițenilor și arbitru:

”Dacă în prima zi în finala pe echipe și la individual compus, Robert Pașca a avut un concurs bun spre foarte bun, în a doua zi cei doi componenți ai Reșiței au fost ”campioni” la locurile 4, 5 și 6. Din păcate nu au obținut nici o medalie la această ediție, Robert a avut 6 finale din 6, a fost foarte aproape la diferențe foarte mici de ceilalți concurenți. Este într-un progres vizibil și este luat în calcul pentru viitoarele Campionate Mondiale de la Doha. Este o luptă foarte strânsă între 4-5 sportivi, care pot fi selectați în lot pentru mondiale. Roland Modoianu a avut o evoluție destul de slabă la sol, dar o evoluție bună la inele.”

Cei mai buni gimnaști ai lumii se vor întrece, în perioada 29 octombrie şi 3 noiembrie, la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică de la Doha. Gimnaşti din 85 de ţări vor concura în primul campionat mondial organizat în Orientul Mijlociu. În zilele ce urmează se definitivează lotul, din care poate face parte și gimnastul reșițean Robert Pașca.

Cristina Corocan