[FOTO-AUDIO] ”Seniorii” înotului reșițean au perfomat pe tărâm african

447

”Seniorii” de la Clubul Reșița 07 au reprezentat cu succes România la Tunisian Open Masters, o importantă competitie de înot masters desfășurată în Tunisia.

Cei patru înotători masters de la “Resita 07” au obtinut 17 medalii și un punctaj meritos, care i-a clasat pe locul 8 pe cluburi din cele 52 de cluburi participante. La concurs au fost prezenți 230 de înotători din 23 de țări.

Bogdan Ibănișteanu (la categoria 25 -29 ani) a câștigat 7 medalii de aur : 6 la probele din piscină și una la proba desfășurată în ape deschise, pe distanța de 2000 metri. El a obtinut și cea mai bună performanță a concursului la proba de 50 m bras.

Roxana Laszlo (la categoria 40-44 ani) a obținut 4 medalii de aur la cele 4 probe la care a înotat, Dorina Iana (la categoria 65-69 ani) a câștigat 3 medalii de aur și două de argint, iar Oana Madău (categoria 40-44 ani) o medalie de bronz.

Dorina Iana, președinte executiv al Clubului sportiv de înot Reșița 07, ne-a vorbit despre experiența de pe continentul african:

”Ne-am clasat foarte bine și am obținut locul 8 din peste 50 de cluburi participante. Bogdan a fost lider al delegației cu 7 medalii cucerite. El a înregistrat și cea mai bună performanță a concursului. Deplasarea în Africa a fost o experiență deosebit de interesantă. Colegii tunisieni sunt foarte prietenoși și am fost bine primiți. Ne-au oferit și două excursii , în care am putut să vedem din frumusețile acestei țări. Fiecare dintre noi s-a descurcat cum a putut din punct de vedere de financiar pentru a putea face deplasarea în Tunisia. A fost o deplasare destul de scumpă, în jur de 500 de euro de persoană.”

Înotătorii masters reșițeni se pregătesc acum pentru Campionatele Naționale de masters, ce vor avea loc în 8 si 9 iunie la Târgoviște.

Cristina Corocan