Pârtiile de pe Muntele Semenic vor fi luate cu asalt de ”seniorii” schiului, la Cupa Veteranilor

210

Cupa veteranilor la schi, ediţia a 45-a va avea loc după o pauză de un sezon pe Muntele Semenic. Pârtiile de pe Muntele Semenic vor fi luate cu asalt de seniorii schiului din România, aceasta cu ocazia desfășurării Cupei Veteranilor.

Ediția a 45-a are loc după un sezon de pauză, deoarece anul trecut competiția nu s-a ținut din lipsa zăpezii. Adrian Petrica, vicepreședintele Asociației organizatoare Prietenii Munților Reșița ne-a vorbit despre competiție:

”O tradiție de ani și ani de zile pe Muntele Semenic, pe muntele drag nouă. Sunt înscriși peste 100 de participanți din mai multe județe ale țării, majoritatea din Caraș-Severin. Competiția va începe sâmbătă, 4 martie de la ora 10.00 cu proba de schi fond, iar vineri,3 martie este programată ședința tehnică, de la ora 19.00. Concursul se va desfășura pe mai multe secțiuni: schi fond, schi alpin și nelipsitele doage.”

Tradițional, evenimentul se va încheia cu Balul Veteranilor, unde va fi înmânată și tradiționala cupă a veteranilor. Aceasta este transmisibilă și se acordă de către o comisie unei persoane pentru întreaga activitate legată de munte, de Semenic, de Banatul Montan, de schi.  Balul va începe la ora 20.00.

În anul 2015, Cupa a fost acordată unui iubitor de munte, de sporturi alpine, reșițeanul Mircea Bologa.

Cupa Veteranilor, ediția a 45-a se desfășoară în 2017, când Asociația Prietenii Munților împlinește 40 de ani de activitate neântreruptă.
(Cristina Corocan)