Reșițenii Andrei Petcu și Bianca Buzuleac, din nou în competiție cu cei mai buni dansatori ai lumii

1535

Bucureștiul devine timp de două zile capitala mondială a dansului sportiv la categoria 14-15 ani, aceasta în calitate de gazdă a Campionatului Mondial de juniori II la secțiunea dansurilor latino-americane.

La competiție și-au anunțat deja participarea aproape 80 de perechi din 40 țări de pe 5 continente, inclusiv cele două perechi ce reprezintă România.

Cu mândrie o afirmăm că una dintre perechi este cea a Clubului Mystic din Reșița: Andrei Petcu-Bianca Buzuleac.

Antrenorul lor, Alexandru Holecz a vorbit despre participarea la această competiție:

Speranța noastră la acest campionat este calificarea în finală

“De această dată, acest campionat va fi organizat în România de către Federației Română de Dans Sportiv, sub egida Federației Internaționale de profil. Doar primele două perechi ale fiecărei țări sunt prezente în concurs. România este reprezentată de reșițenii Andrei Petcu-Bianca Buzuleac și Eric Nițu-Antonia Iosub din Iași. Este cea mai importantă competiție la nivel de Open, cea mai importantă “scară” a acestui sport. Speranța noastră la acest campionat este calificarea în finală. La Latino va fi un pic mai greu, deoarece finala este din 6 perechi.Sunt multe perechi cu care noi ne-am întrecut anul acesta. Când am învins noi, când ele. O să fie foarte interesant. Doresc să mulțumesc oamenilor care ne-au fost aproape, două familii de prieteni, care ne-au sprijinit cu sufletul și financiar, familiilor: Ciobanu și Ștefănescu. De asemenea Primăriei și Consiliului Reșița, primarului Ioan Popa. Am avut nevoie atât pentru deplasare, cât și pentru confecționarea costumației celor doi sportivi. ”

La competiție, în afara concursului vor mai fi prezente, din partea Clubului Mystic din Reșița, perechile: Marius Pădurean – Adelina Stanciu, Cristian Stan-Ariana Cocoșilă, Darius Gruiță-Ariana Stoica. De pregătirea sportivilor se ocupă și Ioana Holecz.

Competiția se va desfășura de vineri, 3 noiembrie până duminică, 5 noiembrie. Reșițenii fac deplasarea spre București de joi.

Cristina Corocan