[VIDEO-AUDIO] Premieră la Reșița: la 55 de ani a jucat simultan cu 55 de șahiști!

412

În șahul reșițean consemnăm miercuri, 11 iulie un eveniment inedit. Președinte Asociației Județene de Șah Caraș Severin, Mihai Bolintiș și-a sărbătorit ziua într-un mod aparte. A jucat simultan la 55 de mese cu ocazia împlinirii celor 55 de ani.

Reprezentanți de seamă ai șahului din Caraș-Severin, performeri la nivel național, seniori și juniori au fost prezenți la sala polivalentă din Reșița pentru a lua parte la acest eveniment inedit. Președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin împlinește 55 de ani joi, 12 iulie, dar a sărbătorit de miercuri, deoarece joi se deplasează cu juniorii perfomeri ai Reșiței care vor participa în perioada următoare la Campionatele Naționale pe echipe pentru juniori și copii de la Iași.

Au fost aproape 5 ore de joc în care Mihai Bolintiș s-a confruntat cu jucători de toate generațiile din Reșița, Caransebeș si Bocșa. A reușit să obțină 44 de victorii din 55, 8 partide s-au încheiat remiză, iar în 3 meciuri a pierdut. Victorii au obținut Ioan Rain din Caransebeș, Constantin Mandici din Reșița și Gheorghe Brânzea din Reșița.

Cel mai tânăr participant la simultan a fost Ionel Văduva de 9 ani, iar cel mai în vârstă Iancu Cornian de 78 de ani.

Vizibil emoționat, Mihai Bolintiș a fost felicitat de toți cei prezenți, sărbătorind cu tort și șampanie, într-un cadru festiv în care s-au reunit mari maeștri ai șahului reșițean, tinere speranțe, pasionați ai sportului minții din județul Caraș-Severin.

Cristina Corocan