Mărșăluitorii de la CS Universitatea Reșița, de 13 ori pe podium la Campionatele Naționale

145

13 medalii, 5 de aur, 5 de argint si 3 de bronz au fost obtinute de reprezentantii Clubului Sportiv Universitatea și Clubului Sportiv Municipal din Reșița, la Campionatele Naționale de marș, competiție rezervată seniorilor și tineretului, pe distanța de 50 km (masculin), respectiv, 10 km (feminin). Întrecerea s-a desfășurat în București, în jurul Arenei Naționale.

Antrenorul federal al reșițenilor, prof. Octavian Măzăran a vorbit despre competiție:

”CS Universitatea Reșița și CSM Reșița au adus, din nou, medalii pentru orașul nostru. 13 medalii au fost obținute după o muncă foarte grea. Medalie de aur a obținut Alin Florin Știrbu, care a fost foarte aproape de a înregistra un nou record al competiției. Recordul vechi aparține colegului său, Marius Cocioran. Aur a obținut și în întrecerea pe echipe, CS Universitatea Reșița, ce s-a impus în componența: Florin Știrbu, Attila Balog, Marius Cocioran. Tot medalie de aur, dar la senioare, a obținut Mihaela Acatrinei în proba de 10 km. La senioare universitarele reșițe au luat argintul, în componența: Mihaela Acatrinei, Bianca Molnar, Mihaela Pușcașu. Bianca Molnar s-a situat a treia la senioare și prima la tineret. Aur a obținut și echipa de tineret, 50 km marș, în formula: Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu și Remus Rădoi. Argint a obținut la tineret Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu care a cucerit medalia de bronz.”

Mărșăluitorii reșițeni sunnt pregătiți de antrenorii: federal Octavian Măzăran, Gheorghe Ardeleanu și Marius Cocioran.

Pentru mărșăluitorii legitimați la CS Universitatea Reșița urmează o perioadă de pauză, după care reiau intens pregătirile în vederea abordării sezonului competițional viitor.

Cristina Corocan