[FOTO-VIDEO] Calitate înainte de cantitate: vrem să promovăm! Handbaliștii reșițeni și-au reluat azi pregătirile

598

Noutăți peste noutăți la echipa de handbal masculin, CSM Școlar Reșița! Formația s-a reunit luni, 23 iulie la stadionul din Valea Domanului sub comanda noul antrenor Ilie Vaidasigan, a coordonatorului antrenorilor secției de handbal, Mihai Rohozneanu și, nu în ultimul rând, supervizați de președintele secției de handbal, Cristi Pătru.

Singurul care a lipsit învoit de la prima ședință de pregătire este ucraineanul Alexander Starchenko, cel care va ajunge în România peste două zile.

Ilie Vaidasigan revine la Reșița în calitate de antrenor jucător și speră, alături de colegii săi, să îndeplinească obiectivul propus: promovarea în primul eșalon al țării!

”Mă bucur că după o pauză de un an și jumătate, cât am fost plecat la Timișoara și Făgăraș, am revenit acasă. De această dată în calitate de antrenor, dar și de jucător. Am început antrenamentele într-o formulă nouă, cea din care fac parte și juniorii I. Am început antrenamentele afară și vom avea o perioadă foarte grea, de pregătire intensă. La primul fluier nu suntem toți. Lipsește, deocamdată, Sasha(Alexander Starchenko). Acesta este în Ucraina și va ajunge la Reșița peste două zile. Ca noutăți în lot îi ave pe Eric Bărbuș pivot) din Baia Mare, Roberto Țiu, Eddy Belchite, Paul Simulescu.Anul acest am un obiectiv îndrăzneț: promovarea. Eu am încredere în lotul pe care-l avem, cu jucători tineri și cu cei cu experiență, din care fac parte: Leo Grozăvescu, Mihai Rohozneanu, Ilie Vaidasigan, Alexandru Vulpe, Răzvan Daia, Raul Heimbach, a spus Ilie Vaidasigan.

Ilie Vaidasigan este antrenorul echipei de seniori, Cristian Ionescu, antrenor cu portarii pe tot clubul, Mihai Rohozneanu este coordonatorul antrenorilor din secția handbal, Sebastian Pârvan și Radu Bote vor fi antrenori la juniori II și juniori III, iar antrenorul juniorilor I este Mihai Rohozneanu.

Ilie Vaidasigan și Mihai Rohozneanu vor evolua și ca jucători, dacă se impune, în unele partide.

”Noutatea numărul 1 este obiectivul pentru acest sezon competițional: promovarea! Mă bucur că această misiune mi-a fost încredințată și mi-o asum, alături de jucătorii tineri și cei cu experiență. Anul acesta nu avem un lot numeros, dar ne dorim calitate în joc. Să avem un joc în viteză, de luptă, în care să fie foarte bine pregătiți.Asta înțeleg eu prin calitate și am încredere că vom reuși. Reșițenilor le transmit să vină cât mai aproape de noi și că creadă în obiectivul nostru: promovarea!”,a spus Cristi Pătru.

Echipa de handbal CSM Școlar Reșița va desfășura în această săptămână antrenamentele afară, iar de săptămâna viitoare se va afla în sala polivalentă din municipiu. Peste două săptămânii va susține primele jocuri amicale, o dublă cu SCM Poli Timișoara. Campionatul va începe în jurul datei de 1 septembrie.

Cristina Corocan

——————————-

Formația divizionară A, CSM Școlar Reșița are programată reunirea pentru luni, 23 iulie, de la ora 10.00, la stadionul Mircea Chivu. Noul sezon competițional este abordat cu o formulă nouă: președintele secției de handbal a CSM Școlar Reșița, Cristian Pătru, antrenor Ilie Vaidasigan și noutăți în lot, printre aceștia numărându-se experimentatul Mihai Rohozneanu.

Primii care s-au reunit au fost handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara în vederea abordării noului sezon competițional. Jucătorii Timișoarei au fost nevoiți să accepte noile condiții financiare, care implică o diminuare a salariilor. SCM Timișoara trece printr-o perioadă dificilă care a afectat major secțiile de baschet și handbal feminine. Acestea și-au încetat activitatea. Toate contractele au fost renegociate și primul care a acceptat micșorarea de salariu a fost chiar antrenorul Pero Milosevic. În această săptămână, handbaliștii din Timișoara, se reacomodează cu efortul, iar de săptămâna viitoare antrenamentele vor fi mai intense.

SCM Timișoara va susține primele jocuri amicale în zilele de 3 și 4 august, va fi dublă cu CSM Școlar Reșița.

Cristina Corocan