Gărâna, gazda primei ediţii a Memorialului Cristina Foişor la şah

595
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cabana CSS 1 Timişoara din localitatea Gărâna a fost gazda primei ediţii a Memorialului CRISTINA-ADELA FOIŞOR, un concurs ce s-a dorit a fi un mic omagiu adus marii campioane dispărute prea repede dintre noi. Concursul, organizat de Asociaţiile de Şah Caraş-Severin şi Timiş, şi CSS 1 Timişoara a aliniat la start 22 jucători de la Muncitorul şi Talbot Resita, de la CSS 1 Timişoara şi CS Vulcan.

Initial adresată doar juniorilor, competiţia a avut la start şi câţiva dintre antrenorii acestora. Maestrul international, Ovidiu Foişor, vizibil marcat emoţional, nu a putut să joace.  Chiar şi asa, competiţia a aliniat la start jucători ce deţin la şahul practic coeficienţi valorici de peste 2000 ELO (Ursan, Bolintiş, Juravle).  A câştigat clar Mihai Bolintiş, urmat de Juravle şi Ursan.

La juniori primele şase locuri au fost ocupate de Juravle, Ursan, Alexandru Coman, Flavius Coman, Alexandru Korcsek şi Denis Buga.

La junioare primele şase locuri au fost ocupate de Oana Şchiopu, Şofronea, Mîrza, Petculescu, Rădulescu şi Costea.

Cel mai tânăr participant, Adrian Dinuţ de la Talbot Reşiţa are doar 6 ani.

Fosta maestră Cristina Foişor a cucerit multiple titluri naţionale la senioare-individual, dar şi cu echipa AEM LUXTEN Timişoara, prezenţa în echipa feminină olimpică a României, activitatea de antrenor, dar şi cea de promotor al şahului prin organizarea de competiţii.

sursa foto: Asociaţia Judeţeană Şah Caras-Severin

Cristina Corocan