UPDATE: 17 MARTIE 2019

După ce a fost amânată cu o zi, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, duminică, 17 martie se desfășoară „Cupa Primăverii” la schi pe Muntele Mic. Astăzi, participanții se bucură de o vreme superbă și condiții optime de concurs.

Peste 80 de participanți au ales să ia startul la prima ediție a ”Cupei Primăverii weSKI ”, care se desfășoară pe cea mai lungă pârtie din stațiunea Muntele Mic, pârtia Vâlsanu.

Sunt pasionați ai sporturilor de iarnă din: Timișoara, Arad, Reșița, Oradea, Lugoj, cu vârste cuprinse între 5 și peste 70 de ani. Organizatorii au amenajat un traseu de 1,2 km cu 40 de porți și este primul concurs din stațiune care se desfășoară după stranfardele impuse de Federația Internațională de Schi.

Concurenții au de parcurs două manșe, după care se vor stabili câștigătorii pe categorii de vârstă. La încheierea concursului, la festivitatea de premiere gazdele au pregătit o petrecere la baza pârtiei,unde participanțiivor putea savura diferite specialități culinare.

Vom reveni cu detalii

Răzvan Todor

UPDATE 16 martie 2019

Organizatorii anunţă că vremea nefavorabilă îi obligă să amâne concursul pentru duminică, 17 martie 2019. Din cauza vântului puternic, astăzi va funcţiona doar teleski Nordica.


Prima ediție a “Cupe Primăverii weSKI” se va desfășura pe pârtia Vâlsanu, de pe Muntele Mic.

Acest concurs este deschis tuturor iubitorilor de sporturi montane, indiferent de vârstă. Proba constă într-o coborâre de tip slalom și va avea o lungime de aproximativ 1 km, special amenajat după standardele Federației Internaționale de Schi.

Pentru acest eveniment nu se percepe taxă de înscriere, însă, cei care doresc pot face o donație care va fi redirecționată către susținerea Școlii de Schi “weSKI School” Muntele Mic.

Pe lângă structura categoriilor de vârstă: sub 10 ani F/M, 10 – 14 ani F/M, 14 – 18 ani F/M și OPEN, organizatorii au pregătit o surpriză pentru părinți și copii. Trofeul “Family” weSki Muntele Mic este o categorie specială, în care cel mai bun timp cumulat de trei membri ai familiei, va fi premiat cu suma de 1.000 de lei. De asemenea, cel mai tânăr și cel mai vârstnic concurent vor primi câte 300 de lei.

Valoare totală a premiilor și a produselor oferite participanților de către organizatori va depăși 10.000 de lei.

Categoriile sub 18 ani se premiază în felul următor:
I – 500 lei
II – 300 lei
III – 200 Lei

Categoria OPEN F/M se premiază în felul următor:
I – 1000 lei
II – 700 lei
III – 500 lei
IV – 300 lei
V – 200 lei
VI – 100 lei

Concursul este programat să înceapă sâmbătă, 16 martie, la ora 10, după înscrierea tuturor participanților.

În acest weekend va avea loc și o probă în premieră pentru pârtiile din vestul țării. Concursul va fi deschis de către membrii asociației Muntele Mic Extrem, alături de două persoane cu dezabilități. Un nevăzător și o persoana cu autism, care vor concura într-o grupa special destinată lor.

Festivitatea de premiere va avea loc la lăsarea serii, unde toți participanții sunt așteptați la petrecerea care se va desfăşura la baza pârtiei Vâlsanu. O petrecere departe de agitația orașului, cu o priveliște ce taie răsuflarea, într-un loc unde numai norii vă stau în cale.