[FOTO-VIDEO] Reșița Mountain Bike Race 2018, ediția I, o experiență de neuitat!

1420

Peste 80 de concurenți au luat startul la prima ediție a Mountain Bike Reșița 2018, concurs de mers pe bicicletă pe drumuri forestiere, dar şi pe potecile din împrejurimile Reșiței, circuite special amenajate pentru mountain biking.

Copiii au fost primii care au dat startul Mountain BikeRace Reşiţa 2018! S-au întrecut la două categorii de vârstă sub 12 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani. Dintre învingători îi amintim pe : Eduard Laszlo, Rebeca Andrei, Eduard  Ephard, Cosmin Preda, Taubert Farcaș, toți din Reșița.

La adulți s-au aliniat la start peste 70 de concurenți din județele: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, dar și din București, din localități precum: Reșița, Caransebeș, Bocșa, Oțelu Roșu, Oravița, Deva, Petrila, Arad,Timișoara, Dumbrăvița etc.

Aceștia au parcurs în jur de 16 km, pe un traseu destul de dificil cu urcări și coborâri, pe grohotiș, macadam, poteci, iarbă, rădăcini de copaci. Au fost și câteva căzături și câteva pene, dar totul s-a încheiat cu bine.

În cursa feminină s-a impus Tania Elena Pârvu din Caransebeș, pasionată de ciclism și mamă a trei copii, urmată de Denisa Todoș și Ramona Trifu.

Marele învingător a fost Adrian Mititelu din Petrila, urmat la categoria sa, 19-39 de ani  de Radu Buriac și Peter Barabaș.

La peste 40 de ani s-a impus Tiziano Balia, italian stabilit în Lugoj, urmat de Petru Chelciov și Aurelian Răducanu.

La categoria de vârstă 16-18 ani s-a impus Robert Zelișcu, urmat de Lucas Suciu și Eduard Kandus.

Atmosfera în Poiana Golului a fost una plăcută, organizatorii Asociația Bike Atack Reșița, având de această dată parte de condiții excelente de concurs. În vară, din cauza timpului nefavorabil, competiția a fost amânată.

Evenimentul,Mountain Bike Reșița 2018, și-a atins scopul pe deplin, banii adunați din taxa pe înscriere și cei donați la fața locului, vor ajunge la Fundația Comunitară Banatul Montan, ce se dorește a se înființa în Caraș-Severin. Ar fi cea de a 17 -a fundație din țară prin care s-ar derula o serie de proiecte destinate persoanelor care au nevoie de susținere, dar și altor ONG-uri pentru diverse evenimente.

Locația, Poiana Golului (la Stemă), este perfectă pentru desfășurarea acestui gen de evenimente, dar nu numai. Participanții soșiți din alte județe, unii pentru prima dată în Banatul Montan, au apreciat frumusețile din împrejurimile Reșiței și au admirat municipiul de pe Bârzava, chiar de sus , panorama fiind superbă.

 

Cristina Corocan

——————————————————-

Duminică, 23 septembrie iubitorii plimbărilor cu bicicleta pe traseu montan sunt invitaţi la Reșița Mountainbike Race. După cum anunţă organizatorii, Bike Attack Reşiţa, traseul este unul “la îndemână” pe dealurile din zona centrală a orașului Reșița, sub formă de circuit.

Soare în poiană, poteci umbroase, coborâri rapide: Reșița Mountainbike Race!

Se merge pe drumuri forestiere dar şi pe potecile de la Reşiţa special construite pentru mountain biking. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 8.00 – 18.00, cu startul din Dealul Golului (La Stemă), acelaşi punct fiind prevăzut şi pentru sosire.

Există și circuitul “junior” pentru copiii care vor participa la o cursă special destinată lor. “Ne bazăm pe părinți și prieteni să devină coorganizatori să-i încurajeze și să aibă grijă de cei mici pe tot parcursul circuitului. Credem că este o ocazie excelentă pentru mișcare în aer liber, joacă alături de alți copii și o zi care va rămâne între cele mai dragi amintiri ale familiei“, spune pentru Radio Reşiţa preşedintele Bike Attack Reşiţa, Cătălin Gavrilă.

Copiii au înscrierea gratuită, în timp ce pentru adulţi taxa va fi de 30 de lei.

Întreaga sumă care va fi colectată prin achitarea taxei de participare este direcţionată pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare „Banatul Montan” care îşi propune să susţină iniţiative locale, să mobilizeze resurse şi să aducă împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea comunităţilor din zona Banatului Montan.

Înscrierile se pot face atât pe site-ul resitamtb.bikeattack.ro cât şi în dimineaţa cursei, la locul de desfăşurare al acesteia. Radio Reșița este partener media al evenimentului!

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

În Poiana Golului:

Ora 9 – 11: Ridicare număr de concurs

Ora 10: Junior Reșița Mountainbike Race

Ora 11: Premiere copii

Ora 11.30: Start Reșița Mountainbike Race

Ora 15: Premiere

Cristina Corocan