[FOTO-VIDEO] Componenții centrelor de plasament din Timiș au câștigat ediția I a Cupei ”Dorinel Munteanu” la minifotbal

393

UPDATE, 29.09.2018:

Cei 50 de copii și adolescenți din centre de plasament din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara au participat sâmbătă, 29 septembrie la prima ediție a turneului de minifotbal ”Dorinel Munteanu”. Au făcut mișcare, au socializat, dar s-au și întrecut pe terenul sintetic al fostului internațional, bază sportivă aflată în Parcul Siderurgistului din Reșița.

Cupa ”Dorinel Munteanu”, ediția I, rezervată copiilor din centrele de plasament a fost câștigată de reprezentanții județului Timiș, urmați de  cei din Caraș, Hunedoara și Arad. În finala mare cei din Timiș au trecut de cei din Caraș-Severin cu 11-3, iar cei din Hunedoara de componenții județului Arad cu 6-0.

Competiția le-a plăcut protagoniștilor, care au vorbit despre turneu:

Daniel Pap, Bocșa:

”Am venit la acest eveniment, în care ne-am întâlnit din toate județele. Turneul a fost organizat foarte bine. Ne bucurăm că avem ocazia să jucăm, să socializăm, facem schimb de experiență, ne înțeleg bine.”

Flavius Cega, Reșița:

”Este o competiție foarte frumoasă, vrem să legăm prietenii și să fim învingători. Ne-am simțit foarte bine. Pentru mine Dorinel Munteanu este un exemplu”.

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin s-a aflat din nouă alături de acești copii greu încercați. Inspectorul de tineret, Narcis Lazăr a vorbit despre implicarea în acțiune:

”Este o primă ediție a Cupei Dorinel Munteanu, la care participă echipele din centrele de plasament din Caraș-Severin, Arad, Timiș și Hunedoara. Meciurile au fost viu disputate, iar Direcția Județeană de Sport Caraș-Severin, acordă premiile pentru formațiile învingătoare, pentru cel mai tehnic jucător,golgheter și cel mai bun portar.”

Flori Nica, reprezentanta Fundației Humanitas Pro Deo a vorbit despre organizarea în oraș a unui astfel de eveniment:

”Proiectul se numește Start în (RETRO) PERSPECTIVE și se adresează copiilor care sunt cu măsură specială de protecție din patru județe. Noi suntem gazdele. Proiectul a început prin cunoașterea orașului Reșița și am dorit ca musafirii să cunoască orașul nostru. A fost în prima zi, în prima etapă, intitulată Reșița la pas, în care au trebuit să indentifice cele 15 obiective din Reșița. A urmat competiția de fotbal prin care noi am urmărit ca acești copii să socializeze, să vadă adevăratele exemple, așa cum este Dorinel Munteanu.Sper să fie o lecție de viață pentru ei, să urmeze un model, să privească în viitor, să-și fixeze obiectivele și să lupte pentru ele.”

Competiția a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, Fundatia Humanitas Pro Deo și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin.

———————-

UPDATE, 28.09.2018:

Cei 50 de copii și adolescenți din centre de plasament din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara au început aventura pe străzile municipiului Reșița, în proiectul Start în (RETRO) PERSPECTIVE, inițiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin și Fundatia Humanitas Pro Deo.

S-au reunit la Centrul Speranța din oraș, de unde au pornit în căutare de comori în municipiul de pe Bârzava. Comorile sunt defapt obiective turistice din oraș. Cum s-au simțit am aflat chiar de la ei:

Tot vineri au luat prânzul festiv la cantina Centrului de Plasament Speranța, unde s-au aflat împreună cu reprezentanții celor două instituții organizatoare, profesori și au povestit despre ce au vizitat în municipiu.

Vineri după-amiază au loc o serie de activități sportive în scopul selecției lor pentru participarea la turneul de minifotbal Dorinel Munteanu”, ce  se va desfășura la baza sportivă a fostului internațional, sâmbătă,29 septembrie de la ora 9.30.

—————————–

Cei 50 de copii și adolescenți au început aventura pe străzile municipiului Reșița. S-au reunit la Centrul ”Speranța” Reșița , unde s-au împărțit în 5 echipe care au pornit în căutare de comori în municipiul de pe Bârzava. Spre o mai bună comunicare și colaborare echipele sunt formate din copii care provin din fiecare județ. Reșițenii ajutându-i mult în descoperirea ”comorilor”  din Reșița. Comorile sunt defapt obiective turistice din oraș, precum Muzeul de Locomotive, Fântâna cinetică din centrul civic, clădirea Casei Corpului Didactic, Muzeul Banatului Montan, Biserica Maria Zăpezii, Grădina Zoologică.

—————–

50 de copii, care provin din Centrele de plasament din județele: Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara, participă vineri, 28 și sâmbătă, 29 septembrie la o serie de acțiuni desfășurate în municipiul Reșița, în proiectul ”Start în (RETRO) PERSPECTIVE”, inițiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin și Fundatia Humanitas Pro Deo. Acești copii, fete și băieți, au vârste până în 18 ani provin sunt ocrotiți în cadrul serviciilor sociale asigurate de Direcțiile de Asistență Socială.

Despre rolul acestei acțiuni a vorbit directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Caraș-Severin, Elena Amzoi:

„În prima zi participanții vor parcurge Reșița la pas, angrenați într-o Treasure Hunt, comori care sunt defapt principalele obiective din oraș. Plecarea este la ora 11.30 din centrul orașului. Plimbarea se va încheia cu o întâlnire la care vor participa și personalități din județul Caraș-Severin, la sediul Centrului ”Speranța”.Tot vineri vom avea o serie de activități sportive în scopul selectării copiilor pentru participarea la turneul de minifotbal:”  

Turneul de minifotbal ”Dorinel Munteanu” se va desfășura la baza sportivă a fostului internațional, sâmbătă,29 septembrie, de la ora 9.30.

Cristina Corocan