[FOTO] Patrick Pascotă a câştigat o nouă etapă la “viteză”

Patrick Pascota dupa victoria de la Arad (1)

În Campionatul Național de Viteză dedicată motocicliştilor juniori, Patrick Pascotă a reuşit să câştige şi etapa a doua a întrecerii, organizată recent la Arad. Dacă reușeste să-și mai adjudece încă una dintre cele două etape rămase, una în Bacău și cealaltă la București, mezinul familiei Pascotă devine campion național, ceea ce ar fi o premieră. Mai mult decât atât, el conduce şi în clasamentul general la motocross, clasa 50 cmc. Pentru Patrick Pascotă următoare cursă va fi la motocros la sfârşitul acestei săptămâni, la Ianova.

După încheierea cursei de la Arad, tatăl lui Patrick, multiplul campion Ionel Pascotă a declarat: “Sunt foarte bucuros pentru Patrick și mândru de el pentru că reușește să obțină rezultate atât la motocros cât și la viteză. Ne dorim o premieră pentru Timișoara, ca un sportiv junior să devină campion național la o clasă de motociclism viteză și totodată la motocros, acolo unde ocupă prima poziție a clasamentului în campionat, în acest moment, la 50 de cmc. În general, clasele mici de la motocros, mai ales la copii, sunt câștigate de sportivi legitimaţi la cluburile foarte mari, care au multe trasee de motocros la dispoziție, pentru a se putea antrena”.

Ionel Pascotă intenţionează să organizeze o etapă națională de motocros în apropiere de Timișoara: “Vreau să organizăm în luna septembrie o etapă de Campionat Național de Motocros la Șag, sau, dacă acolo nu se poate acolo, la Lugoj, în funcție de posibilități”.

Pentru Patrick Pascotă următoare cursă va fi la motocros la sfârşitul acestei săptămâni, la Ianova.

sursa foto: Ionel Pascotă

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles