[FOTO] Handbaliştii de la CS Caraş-Severin au primit o parte din banii restanți

IMG_3620Întregul lot al echipei de handbal masculin CS Caraş-Severin a fost prezent la antrenament miercuri, 26 martie, după o săptămână de pauză.

Deşi echipa traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, cu restanţe salariale şi alte datorii, handbaliştii au reluat pregătirea sub coordonarea antrenorului Aihan Omer. Acesta a declarat: “Încă o dată încercăm să dăm dovadă de caracter şi să ne vedem de treabă în continuare ca o echipă profesionistă. Mă bucur că băieţii au înţeles acest lucru şi sunt prezenţi la antrenamente, şi nu numai atât, şi cu randament maxim. Suntem optimişti. Suntem hotărâţi să ne îndeplinim obiectivul impus de club şi credem în şansa noastră şi ne dorim ca această echipă să rămână în prima ligă şi să continuăm, poate cu alte perspective pentru campionatul următor”.

Restanţele salariale ale handbaliştilor de la CS Caraş-Severin au fost achitate parţial şi există, în continuare, promisiuni pentru a încerca stingerea datoriilor. În legătură cu acest subiect antrenorul echipei, profesorul Aihan Omer, a precizat:

“Lucrurile par să se îndrepte şi mă bucur pentru că pot să le asigur jucătorilor o anumită linişte. Mă bucur foarte mult că domnul preşedinte Sorin Frunzăverde s-a implicat personal şi se pare că lucrurile se vor îndrepta încet, încet şi acest lucru ne dă speranţe că această echipă atât de iubită nu va muri şi va rămâne echipa-fanion a acestui judeţ”.

Deşi s-au acordat o parte din bani, problemele nu au fost depăşite la echipă, a declarat căpitanul formaţiei CS Caraş-Severin, Mihai Rohozneanu: „Din punctul meu de vedere nu au fost depăşite. Am primit o parte din bani, dar care nu acoperă decât în proporţie foarte mică datoriile pe care le au faţă de noi. E prima zi la antrenamente, încă nu am reuşit să discutăm cu cei din conducere să ne spună concret care este situaţia. Din punctul meu de vedere, nu s-au rezolvat problemele. Reacţiile noastre au fost interpretate greşit pentru că nu noi am dat termene, nouă ni s-au dat termene. La ultima discuţie a rămas că până la play-out vor fi acoperite datoriile. Mai departe nu pot să ştiu, pentru că eu pot să vă spun un punct de vedere personal, noi suntem o echipă şi discutăm între noi. Fiecare îşi ştie problemele pe care le are. Eu îmi doresc să terminăm campionatul, aşa ar fi normal, dar nu pot să hotărăsc eu pentru nimeni”.

Una dintre problemele cauzate de situaţia financiară este faptul că jucătorii nu mai au masa asigurată. „Astăzi este prima zi în care ne-am întâlnit. Am discutat în calitatea pe care o am cu Cristi Angyal, preşedintele clubului. Una dintre problemele foarte importante nu s-a putut rezolva deocamdată, referitor la masă. Sper să se găsească o soluţie cât mai repede, pentru că e o situaţie, din punctul meu de vedere, jenantă, ca la o echipă de Liga Naţională să nu ai masă. Se poate interpreta în orice fel, că noi nu avem ce mânca, dar nu este cazul dar nici nu e normal să se întâmple aşa ceva. Sunt lucruri pe care le spun în nume personal, şi sunt lucruri pe care le spun în numele echipei, în calitatea pe care o am”, a precizat Rohozneanu.

În ce priveşte posibilitatea ca unii jucători să meargă spre alte echipe este decizia fiecăruia, a mai adăugat Mihai Rohozneanu.

În ultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naţionale de handbal masculin, CS Caraş-Severin va juca în deplasare, săptămâna viitoare, cu Potaissa Turda.

Ascultaţi aici declaraţia antrenorului Aihan Omer:

Ascultaţi şi declaraţia lui Mihai Rohozneanu:

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles