[FOTO-AUDIO] Trei medalii pentru canoistul cărășean, Marius Milu, la Campionatele Europene de la Moscova

902

România a câştigat trei medalii, una de aur şi două de argint, la Campionatele Europene 2019 de bărci dragon de la Moscova.

La competiția din Rusia au participat 900 de concurenţi din Germania, Ungaria, Franţa, România, Republica Moldova, Armenia şi Rusia. Campionatele Europene fac parte din calendarul internațional al Federaţiei europene de kaiac-canoe.

Medalia de aur a fost cucerită în finala probei masculină de 500 m, la bărci dragon de 10 văslaşi cu cârmaci şi toboşar, în care echipajul românesc s-a clasat pe primul loc cu timpul cumulat din două curse. Pe locurile 2 și 3 s-au situat sportivii din Rusia și Ungaria. La proba de 500 m,  Federația Europeană de Canoe a omologat record European.

Printre medaliați se află și cărășeanul Marius Milu, pe care l-am felicitat pentru această reușită:

Am avut foarte multe emoții, mai ales că știam că avem șanse să luăm o medalie. Nu ne-am gândit niciodată că vom câștiga la proba de 500 m, dar totuși s-a întâmplat. Foarte tare ne-au ambiționat criticile venite din țară, de la cei care nu au fost selectați în lotul pentru acest concurs. Să concurezi în întrecerile seniorilor este foarte greu, totul s-a schimbat, nu mai este ca și la juniori. Ai emoții când observi câtă experiență au competitorii, care participă de ani buni la seniori. La Campionatele Naționale îmi doresc o medalie măcar, a concluzionat Marius Milu.”

Canoistul Marius Milu, născut în comuna Cornereva din Caraș-Severin, în vârstă de 20 de ani, se pregătește alături de sportivii de la CSA Steaua București pentru Campionatele Naționale de seniori, ce vor avea loc luna viitoare la Bascov.

O medalie de argint a fost obţinută în proba de 200 m, tot la bărci dragon de 10 vâslaşi cu cârmaci şi toboşar, în care România s-a clasat după Rusia, dar înaintea Ungariei.

Cealaltă medalie de argint a fost obţinută în proba de 2000 m, bărci dragon de 10 vâslaşi cu cârmaci şi toboşar, în care România a fost cronometrată cu 9min03sec113/1000. Rusia a câştigat medalia de aur cu 8min54sec422/1000, iar bronzul a revenit Ungariei cu 10min18sec393/1000.

Alături de sportivul cărășean Marius Milu au luptata pentru medalii: Vasile George, Cristian Zosima, Ionuț Peleu, Gabriel Gheoca, Dan Costea, Alexandru Pătrașcu, Petre Culea, Angelo Mercur și Paul Perșe.  

sursa foto: Marius Milu