[FOTO-AUDIO] Mărșăluitorii reșițeni nu se dezmint: s-au întors cu 13 medalii de la Campionatele Naționale!

134

În municipiul Pitești, pe un traseu amenajat în jurul stadionului Nicolae Dobrin, au avut loc Campionatele Naționale de atletism în probele de 20 km marș pentru seniori, tineret și juniori 1, sportivii concurând atât în probe individuale, cât și pe echipe.

Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea și ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au cucerit 13 medalii, cinci de aur, patru de argint și patru de bronz. Dintre acestea, patru au fost în concursul pe echipe, alte nouă fiind la individual.

După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, iată că și în acest an studenții de la Facultatea de Științe Sociale – programul Educație Fizică și Sportivă – au reușit să obțină rezultate onorante.

Reprezentanții universității reșițene și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori cu echipa formată din Marius Cocioran, Alin Știrbu și Narcis Mihăilă. Cea de-a doua echipă a universității reșițene participantă în competiție a cucerit medalia de argint la seniori, cu un timp care a dus-o pe primul loc la categoria tineret. Au muncit pentru aceste rezultate: Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu și Remus Rădoi (student în anul I). La feminin, echipa formată din Ana Rodean, Mihaela Acatrinei (studentă în anul al II-lea), Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) și Loredana Cocoș a devenit campioană națională la senioare.

Nouă medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Alin Știrbu, campion național, urmat de Narcis Mihăilă și de Marius Cocioran. La tineret, reprezentanții universității reșițene au obținut două medalii, prin Ionuț Dogaru – argint și Ionuț Pleșu – bronz, iar la categoria juniori I, Alexandru Batog a intrat în posesia medaliei de bronz. Medalii individuale au obținut și fetele. La senioare, Ana Rodean a devenit campioană națională. La tineret au urcat pe podium Bianca Molnar – argint și Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) – bronz.

Directorul Clubului CS Universitatea Reșița, antrenorul federal Octavian Măzăran a vorbit despre aceste reușite:

”13 a fost cu noroc pentru noi, am cucerit 13 medalii. Suntem bucuroși că acești sportivi au reușit să ducă Reșița, din nou, pe cele mai înalte culmi ale marșului românesc și să sperăm că și pe viitor vor obține rezultate cât mai bune.”

Sportivii sunt pregătiți de antrenorii Octavian Măzăran, Gheorghe Ardeleanu și Marius Cocioran.

După această competiție, sportivii studenți ai Reșiței vor lua parte la sesiunea de examene și de licență, iar trei dintre sportivii ce reprezintă Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Ana Rodean, Alin Știrbu și Narcis Mihăilă, vor urma un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Buziaș, în vederea participării la probele de 20 și 50 km marș de la Campionatele Europene de atletism ce vor avea loc în perioada 6-12 august la Berlin.

Cristina Corocan