[FOTO-AUDIO] CUPA HERCULES la powerlifting a adus pe Valea Cernei multiplii campioni europeni și mondiali!

550

Așezământul cultural din satul Pecinișca – aparținător orașului Băile Herculane a găzduit astăzi cea de-a doua ediție a CUPEI HERCULES la powerlifting, competiție care a reunit la strat 50 de sportivi din România și Bulgaria.

Competiția s-a desfășurat pe patru probe : împins din culcat cu echipament – masculin, împins din culcat fără echipament – masculin, împins din culcat – juniori și îndreptări feminin. Publicul spectator care a umplut sala de concurs a apreciat evoluția sportivilor, mulți dintre ei fiind medaliați la întrecerile de profil interne și internaționale și chiar deținători ai titlurilor de campioni europeni și mondiali la categoriile lor de participare! O performanță deosebită a realizat astăzi Florin Lupaș (Oradea), care a împins din culcat cu echipament 310 kg! Înainte de festivitatea de premiere, Dimo Denev (Bulgaria) a făcut o demonstrație de culturism pentru spectatorii prezenți în sală!

La finalul întrecerii, primii trei sportivi clasați la fiecare categorie au fost premiați cu diplome, cupe, medalii și produse pentru pregătire, laureații acestei ediții a CUPEI HERCULES fiind : FLORIN LUPAȘ (CS Lupaș Power Bihor Oradea) – locul I, SORIN CAZACU (CS Caza Powerlifting Timișoara) – locul II și AVRAM RĂDOI (CS Powerlifting Herculane) – locul III.

Florin Lupaș (CS Lupaș Power Bihor) : Este o competiție care s-a dezvoltat destul de mult, eforturile sunt foarte mari pentru aceaastă cupă și este interesant că domnul Rădoi a reușit să facă un concurs internațional, venind sportivi și din Bulgaria! A fost un concurs reușit, la un nivel destul de înalt pentru această zonă și va avea un impact foarte mare în dezvoltarea poweliftingului din această zonă!

Sorin Cazacu (CS Caza Powerlifting Timișoara) : Vreau să-l felicit pe domnul Rădoi Avram – cel vinovat pentru această competiție care s-a petrecut astăzi în Pecinișca! Am avut neașteptat de mulți spectatori care, din păcate, nu au știut ce valori au fost la ei în oraș, la ei în sală; printre concurenți au fost multiplii medaliați europeni și mondiali, printre care și câțiva campioni europeni și mondiali!

Dimo Benev (CS Johnny Sport Sofia – Bulgaria) : Este o onoare pentru mine să mă aflu aici și mulțumesc pentru invitație! Suntem foarte mulțumiți, este un oraș foarte frumos, ne plac competițiile din toată România, ne place orașul foarte mult pentru că este înconjurat de munți și păduri, ne-au plăcut foarte mult competiția și organizarea!

Ovidiu Pănăzan – președintele Federației Române de Powerlifting : Vreau să mulțumesc domnului Avram Rădoi pentru acest eveniment! Eu am venit aici la invitația lui și am venit în același timp să girez ceea ce a realizat el aici, să-i mulțumesc pentru implicare în ceea ce privește dezvoltarea ramurii de sport powerlifting în România și să-i urez la cât mai multe concursuri și cât mai reușite!

Avram Rădoi (CS powerlifting Herculane) – organizatorul competiției : A fost o competiție reușită, am reușit să aducem mulți sportivi din întreaga țară și pentru prima dată au venit și sportivi din Bulgaria! Am fost sprijiniți în mare parte de Consiliul Județean Caraș-Severin, Direcția județeană Caraș-Severin pentru Tineret și Sport, cât și de Primăria orașului Băile Herculane. După cum s-a văzut, a fost un număr destul de mare de sportivi și probabil că la ediția viitoare va fi un număr mai mare! Noi îi așteptăm cu drag!

LUNI, 17 SEPTEMBRIE, DUPĂ ORA 20.20 , EMISIUNEA CRONOMETRUL PERFORMANTELOR  ESTE DEDICATĂ ACESTUI EVENIMENT SPORTIV DESFĂȘURAT LA HERCULANE.

Paul-Sever SMADU