[FOTO-AUDIO] Cărășeanul Daniel Crista a excelat la Campionatul Național de ciclism pe pistă

609

Reșițeanul Daniel Crista a fost în top la prima sa participare la Campionatul Național de ciclism pe pistă. Întrecerile au fost desfășurate la Plovdiv în Bulgaria, deoarece în România nu există o astfel de pistă amenajată.

Daniel Crista a devenit de 4 ori campion național. Despre aceste reușite a vorbit la întoarcerea acasă:

”Am reușit să câștig patru titluri de campion național la probele individuale și două medalii de bronz la probele pe echipe. La probele individuale au fost : scrach, pursuit 4000 m, aditiune puncte și OMNIUM, care a cuprins mai multe probe. Este o premieră pentru mine că am participat la această ediție a Campionatului Național, deoarece eu am fost doar la Campionatele Europene și Balcanice. Nu am fost niciodată la Campionatele Naționale, fiindcă aveau loc pe velodromul de la Dinamo, unde era destul de periculos să participi, deoarece sunt gropi, denivelări. Nu-mi plăcea ideea să mă accidentez, dar îmi place foarte mult velodromul și mi-aș dori să particip în continuare la competiții de acest gen. Îmi doresc să obțin o calificare la Jocurile Olimpice, dar asta depinde foarte mult de Federația Română de Ciclism, dacă dorește să investească în așa ceva, fiindcă este probă olimpică. De ce să nu mergem acolo? Sigur avem șanse să obținem rezultate bune.”  

Pentru ciclistul reșițean, Daniel Crista urmează o singură cursă de șosea și apoi o perioadă de pauză după un sezon încărcat și încununat cu numeroase succese.

Bicicleta de velodrom este una specială, care nu are frâne! Singura modalitate de a frâna este să te folosești de pedale, se poate contrapedala.

”La vitezele pe care le prindem, frâna ne-ar încurca. Nu trebuie să ne fie frică, deoarece niciun competitor nu are frâne, nu poate nimeni să se oprească în fața ta. Cursele sunt foarte scurte și foarte rapide. Vitezele la șosea nu le întâlnești, doar pe coborâri. Ajung și la 70 de km la oră, media pe curse este 50 de km/h. Pentru mine orice e pe două roți, e foarte fain!”, a mai spus campionul Daniel Crista.

Cristina Corocan