[FOTO] 13 cu noroc pentru mărșăluitorii reșițeni. 13 medalii la Campionatele Naționale

129

13 medalii au obţinut mărşăluitorii reşiţeni la Campionatele Naţionale de 20 km, întreceri desfăşurate la Piteşti. Au fost 13 medalii, 4 de aur, 6 de argint şi 3 de bronz.

La seniori, podiumul a fost în totalitate reșițean. Noul campion național la 20 km marș este Alin Știrbu, un sportiv aflat în ascensiune şi care va lua parte în premieră la Campionatul Mondial. A trecut linia de sosire după o oră, 27 de minute și 33 de secunde, înaintea colegilor săi Narcis Mihăilă și Marius Cocioran, ambii de la CSU-CSM Reșița, care au ocupat poziţiile II şi III pe podium. Alin Știrbu de la CS Universitatea Reșița a stabilit un record personal, cu 12 secunde mai bun.

Alin Ştirbu a făcut parte din echipa campioană de la CSU Reșița, alături de Remus Rădoi şi Ionuț Dogar. În întrecerea echipelor, CSM Reșița a ocupat locul II, în componenţa: Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Doru Ursu, Atila Balog. La tineret, individual, Ionuț Dogaru a obţinut medalia de argint.

La feminin, echipa CSU Reșița, formată din Mihaela Pușcașu, Valentina Tincu și Lăcrămioara Căruceriu, a obţinut titlul national la tineret, iar cu timpii înregistraţi, a ocupat locul II la senioare.

La tineret individual, sportivele de la CS Universitatea Reşiţa s-au clasat astfel: I- Mihaela Acatrinei, II – Mihaela Pușcașu, III- Bianca Molnar. Acatrinei şi Molnar au dublă legitimare, CSU Reșița-CS Unirea Alba Iulia. Alte două prezențe pe podium au fost și la senioare: Ana Rodean (CSU Reșița-Unirea Alba Iulia) a luat argintul, în timp ce campioana de la tineret, Mihaela Acatrinei, a intrat în posesia bronzului la senioare.

În competiția echipelor, Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și Bianca Molnar au reprezentat Unirea Alba Iulia, unde au intrat în posesia aurului la senioare.

”Noi ne pregătim intens pentru Campionatele Mondiale de seniori de la Londra, unde Reșița va avea reprezentanți pe Ana Rodean la 20 km,  Alin Știrbu și Narcis Mihăilă, la 50 km. De asemenea va fi Campionatul European de tineret din Polonia, la mijlocul lunii iulie, cu Mihaela Pușcașu și Mihaela Acatrinei în concurs”, a spus antrenorul federal Octavian Măzăran. 

De pregătirea mărşăluitorilor reşiţeni se ocupă: Gheorghe Ardeleanu, Rudolf Csunderlik, Octavian şi Iosif Măzăran.

sursa foto:CSU RăĂesita

Cristina Corocan