[EXCLUSIV] Luptătorul Vlad Caraș de la CSM Reșița performează în inima Rusiei

215

Vlad Caraş, reprezentantul Clubul Sportiv Municipal Reşiţa a cucerit medalia de bronz la un turneu internaţional de lupte, desfăşurat la  Kaliningrad, în Rusia. Sportivul, component al lotului naţional  a evoluat în cadrul categoriei 125 de kg, o experienţă pentru el, deoarece deobicei luptă la 97 de kg. A trecut de 3 sportivi din Rusia şi de unul din Polonia.

În exclusivitate pentru Radio Reşiţa, din Rusia, Vlad Caraş a vorbit despre concursul de la Kaliningrad:

”M-am surprins şi pe mine.Nu mă aşteptam să obţin o medalie în această categorie. M-am simţit bine. A fost un concurs puternic. Mi-am dat seama care este nivelul meu de pregătire în vederea participării la Campionatele Europene rezervate sportivilor cu vârsta sub 23 de ani, ce vor avea loc în Ungaria, la finalul acestei luni. Am ajuns să evoluez la 125 de kg, deoarece n-am reuşit să slăbesc pentru a mă încadra la 97 kg.”

Concursul din Rusia a fost un criteriu de selecţie pentru sportivii din Rusia, care urmează să fie incluşi în lotul ce va reprezenta ţara gazdă la Campionatele Europene. Au participat la întreceri peste 180 de sportivi.

În aceste zile lotul României de lupte seniori se află într-un cantonamenţ tot în Rusia, la Gusev. La aceştia se adaugă şi cei doi componenţi ai lotului de tineret: Vlad Caraş şi Răzvan Kovacs.

La Campionatele Europene din Ungaria, Vlad Caraş, componentul CSM Reşiţa, este deja înscris la categoria 97 kg, unde doreşte să obţină medalia de aur.

sursa foto:Federatia Romana de Lupte
Cristina Corocan