Doi reșițeni vor reprezenta România la Campionatul Mondial de dans sportiv, după ce au devenit campioni naționali

4176

Reșițenii Bianca Buzuleac și Andrei Petcu vor reprezenta România la Campionatul Mondial de dans sportiv.

Cei doi au devenit campioni naționali la finele săptămânii trecute, la Iași, unde au avut loc Campionatele Naționale de dansuri sportive, cea mai importantă competiție internă. Au luat parte 250 de perechi din toată țara, clubul reșițean fiind reprezentat de 6 perechi.

Despre însemnătatea rezultatului antrenorul acestora, Alexandru Holecz a afirmat:

Este cel mai important rezultat al clubului nostru, care suntem siguri că va pune Reșița și mai mult pe harta sportului mondial. Bianca și Andrei au reușit această deosebită performanță la secțiunea latino, unde au devenit campioni naționali. De asemenea au devenit vicecampioni naționali la secțiunea standard, juniori II. Această pereche evoluează în 10 dansuri și au reușit performanța să învingă perechi, ce se pregătesc doar pentru o singură secțiune. Au reușit să se califice la Campionatele Mondiale din acest an. Doar primele două perechi ale fiecărei categorii se califică pentru Campionatele Mondiale.

Campionii naționali au devenit și Adelina Stanciu – Marius Pădurean de la Clubul Mystic Reșița, la categoria 6-9 ani, latino. Cei doi reșițeni talentați au câștigat detașat această competiție. Au mai obținut un loc 5 la secțiunea standard.

Alte două perechi de la Clubul Mystic Reșița au evoluat la categoria 10-11 ani, care au ajuns până în sferturile Campionatului Național, ei fiind mai la început de drum la secțiunile de OPEN.

O altă pereche ce a evoluat frumos la categoria 12-13 ani este cea formată Ariana Cocoșilă – Cristian Stan, care s-a clasat pe locul 19, dar au fost pentru prima dată la o competiție OPEN.

Antrenorii care se ocupă de acești copii sunt Ioana Avram și Alexandru Holecz și instructorul Victor Ghițescu.

A lua parte la Campionatul Mondial implică costuri suplimentare, iar reprezentanții clubului fac apel la oamenii de bine să-i susțină financiar.

Este păcat să rateze o astfel de șansă, participarea la Mondiale fiind un vis al fiecărui sportiv.

Campionatele Mondiale de dans sportiv, secţiunea standard vor avea loc la Brartislava, în Slovacia, în luna septembrie a acestui an. Pentru Campionatele rezervate secţiunii latino nu s-a hotărât locul şi data desfăşurării.

Cristina Corocan