Atleta Liliana Danci din Caraș-Severin aleargă la Stockholm pentru a ajunge la Rio

Atleta cărășană Liliana Danci, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Reșița continuă lupta pentru îndeplinirea baremului în vederea participării la Jocurile Olimpice din acest an. După ce a ratat obiectivul, doar pentru 15 secunde, la maratonul organizat la Viena, sportiva din Caransebeș se pregătește pentru maratonul de la Stockholm, întreceri ce urmează a avea loc în data de 4 iunie. A primit acordul de participare din partea organizatorilor din Suedia și în aceste zile perfectează ultimele pregătiri pentru deplasarea la Stockholm.

Atleta din Caransebeș își dorește și mai mult să îndeplinească baremul pentru Jocurile Olimpice din această vară. A fost atât de aproape la maratonul de la Viena, desfășurat recent. La Viena, sportiva din Caraș-Severin și-a îmbunătățit recordul personal cu 3 minute si 35 de secunde. De asemenea a trecut a 15-a linia de sosire din peste 1300 de participanți. A fost a 3-a sportivă din Europa, care a reușit să facă față experimentatelor atlete din Kenya, majoritatea mult mai în vârstă.

La Viena a încheiat maratonul de 42 de km în două ore, 45 de minute şi …15 secunde. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice sportiva din Caraş-Severin trebuia să parcurgă distanţa în doar două ore şi 45 de minute. Liliana Danci este optimistă și mult mai încrezătoare că va obține calificarea la un alt maraton preolimpic, după cum ne-a declarat sportiva:

”Am mai mare ambiție acum. Nu credeam că pot să fiu atât de motivată. Acum îmi doresc și mai mult să fiu la Rio și pentru cele 15 secunde nu vreau să renunț. Trebuie să ținem cont de anumite condiții, loc, vreme și altele. Ținem cont de toate, eu și antrenorul meu, prof. emerit Cristian Dragomir. Nu voi renunța și sunt foarte aproape de Rio!”

Cristina Corocan

De același autor

Related Articles