18 Mai – Ziua Muzeelor din întreaga lume

Din 1977 în fiecare 18 Mai la nivel mondial se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor, care reprezintă un moment unic pentru comunitatea muzeală internațională.

Evenimentul evidențiază o temă specifică care se schimbă în fiecare an și care se află în centrul preocupărilor comunității muzeale internaționale.

Puține locuri din lume sunt mai educative decât muzeele. Unde altundeva am putea spera să vedem atâtea crâmpeie de istorie reală care spun atât de multe povești despre strămoșii noștri? De la sulițele preistorice la mumiile egiptene, de la sculpturile grecești antice la armurile medievale și de la primul radio la primele avioane folosite în timpul Primului Război Mondial.

Din păcate, există milioane de oameni cu acces direct la muzee care nu au vizitat nici măcar unul până în prezent.

Indiferent de motivul pentru care nu profitați de cantitatea incredibilă de cunoștințe tangibile oferite de muzee, de Ziua Internațională a Muzeelor ​​este momentul să investiți în educație în forma sa cea mai fascinantă.

Mulți oameni se întreabă de ce ar investi în Ziua Internațională a Muzeelor, când tehnologia modernă le poate oferi toate răspunsurile de care ar putea avea nevoie, doar că ce trebuie să realizaţi este că răspunsul pe care îl primiţi este foarte posibil să fie greșit pentru că potrivit unui studiu întocmit în 2016 despre câte dintre faptele istorice care au fost găsite online erau adevărate, a avut rezultate șocante. Peste 48% din toate datele istorice disponibile online erau inexacte sau de-a dreptul greșite.

Un muzeu este o instituție nonprofit, permanent în slujba societății și dezvoltării acesteia, deschisă publicului, care dobândește, conservă, cercetează, comunică și expune patrimoniul material și imaterial, a umanității și a mediului ei în scopuri de educație, studiu și distracție.

Sursa: radioimpuls.ro

De același autor

Related Articles