Proiectul educaţional “De la joc…la educaţie financiară”, un adevărat succes în Caraş-Severin!

Preşcolarii grădiniţei PP Riki-Priki din municipiul Reşiţa au aflat că banii se câştigă prin muncă cinstită, în cadrul proiectul educaţional “De la joc…la educaţie financiară”!

Discuţiile despre bani devin importante pe măsură ce un copil creşte. Nu toţi părinţii vor să discute însă cu copiii despre bani, întrebându-se dacă nu e cumva prea devreme pentru asta. Astfel de discuţii pot fi începute de când copilul este mic, în special atunci când începe să ceară lucruri. El trebuie să realizeze că toate acele lucruri costă bani şi nu pot fi pur şi simplu luate din magazin. Astfel, poate începe să înţeleagă importanţa şi utilitatea banilor.

“Preşcolarii , sunt obişnuiţi să ceară, fără să ia în considerare că, poate, părinţii nu au întotdeauna suficienţi bani pentru a le oferi ceea ce-şi doresc. Din acest motiv, ne-am propus să iniţiem acest proiect intitulat De la joc…la educaţie financiară”, ne-a declarat, coordonatorul proiectului, Nicolicea Cornelia.

Copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Riki-Priki din Reșița au învățat, cu ajutorul unor jocuri, ce înseamnă banul, cum se pot face economii financiare sau trocuri. Totul face parte dintr-un proiect numit “De la joc…la educaţie financiară”

Pe lângă preșcolari, la acest proiect au participat directorul Grădiniței Riki-Priki, Prof. Cristea Doina, cadrele didactice de la grupele mijlocii și mari dar și părinți și bunici ai preșcolarilor. Demersul vine în ajutorul copiilor pentru a învăța de la vârste fragede despre ce înseamnă banul, bugetul și trocul. Încă de mic, copilului i se pot explica reguli simple care țin de cheltuirea și economisirea banilor iar pușculițele sunt un pas mic către un buget personal al copilului.

Acest proiect a început în luna ianuarie și se incheie în cursul acestei luni. Potrivit calendarului, s-au desfășurat un număr de 6 activități atât la grădiniță cât și în afara ei, astfel: lansarea proiectului (luna ianuarie); Joc de rol „La magazinul de jucării”
(luna februarie); Vizite „La piață”; „Garanti Bank” (lunile martie și aprilie)
„Ce este trocul?” – joc de rol (luna mai) iar evaluarea proiectului a constat în expoziția cu vânzare ,,Pușculița mea hazlie’’(iunie). Astfel, copiii au aflat că pot economisi bani în puşculiţa proprie pentru a-şi putea achiziţiona jucăria preferată.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles