În sala de şedinţă a Consiliului Local Reşiţa avut loc un Atelier de lucru pe tema aşezărilor informale care sunt dezvoltate, de obicei, la periferii şi în care locuitorii nu au drept de posesie asupra terenurilor sau caselor lor. Aceste locuinţe nu au autorizaţii de constructii iar majoritatea locuintelor sunt impropii.

În Reşiţa există trei astfel de aşezări: în zona Câlnic, pe strada Bistra, în Țerova, pe strada Viitorului și în Dealul Crucii, pe strada Mierlei. Discuția s-a concentrat pe zona Câlnic, fiind cea mai extinsă și complexă ca problematică, dar și cel mai urgent de reglementat.

Prin așezări informale înțelegem acele ațezări rezidențiale care sunt dezvoltate, de obicei, la periferia așezărilor urbane sau rurale și în care locuitorii nu au drept de posesie asupra terenurilor și caselor. Nu există autorizații de construire, iar majoritatea locuințelor sunt improprii locuirii prin felul în care sunt construite sau amplasate.

Această întâlnire a fost organizată în contextul proiectului No Man`s Land, în care Primăria Reşiţa este implicată prin Grupul de Actiune Local, alături de Fundaţia Parteneriat pentru Acțiune Comunitară, Make Better, Asociația DEP Bumbeşti Jiu şi Grupul de de Initiativă Valea Corbului.

În cadrul acestei conferințe au participat reprezentanți ai primăriei Reșița, din cadrul direcțiilor sau serviciilor de asistență socială, patrimoniu, taxe și impozite, evidența populației, urbanism și proiecte. Viceprimarul Adrian Dacica a fost de aseamea prezent, alături de Ana-Maria Elian (Make Better) și Mihaela Cârstea (Fundația PACT).

Scopul discuţiilor a fost acela de a identifica cele mai bune practici pe care primăriile le pot aborda în relaţia cu astfel aşezări şi comunităţile acestora.