[FOTO] Lasă ceva în urma ta, dar nu gunoaie! O campanie marca Radio România Reşiţa

Comisarii Gărzii de mediu din Caraş-Severin, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și ai Jandarmeriei au efectuat astăzi patrule în zonele vizate ca fiind frecventate de turiști pentru a petrece o zi în aer liber. O echipă a Radio România Reșița s-a aflat alături de aceștia, în cadrul campaniei de mediu, marca Radio România Reșița ”Lasă ceva în urma ta, dar nu gunoaie”, pentru a observa cum s-au derulat acțiunile și mai ales dacă au fost depistate nereguli în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător.
”Am observat că în mare parte oamenii cunosc regulile impuse pentru protejarea naturii, modul colectare a deșeurilor, modul în care fac focul, obligațile ce le revin la plecare spre casă, în ceea ce privește salubrizarea zonelor”, a concluzionat din agent șef adjunct Cornel Negoițescu din partea Poliției Municipiului Reșița:

De la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Caraș-Severin comisarul Remus Blujdea, subliniază că nu s-au semnalat probleme majore, s-au împărțit pliante cu detalii din legea picnicului, în această etapă pe care Garda de Mediu o consideră de informare și de avertizare, dar dacă se impune se va trece și la sancțiuni.

Turiștii întâlniți s-au dovedit a fi prieteni ai naturii, astfel că erau dotați cu saci în care au colectat ambalajele folosite, iar focul l-au aprins în vetrele instalate în anii precedenți.
Patrulele poliţiştilor, jandarmilor și comisarilor de mediu au vizat în special, zonele cunoscute pentru picnic: Km 8, Ezeriş, Soceni, statiunea Secu, Semenic, 3 Ape, Gărâna. Conform legii picnicului, practicarea inadecvată a acestor activităţi, se sancţionează cu amendă de până la 3 mii de lei.

 

Cristina Corocan

De același autor

Related Articles