[FOTO] Hoinărind prin Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

gec-nera1

Grupul Ecologic de Colaborare Nera din Caraș-Severin începe astăzi etapa I a evenimentului Marea Hoinăreală, un proiect pentru monitorizarea alternativă a mediului şi promovarea ecoturismului în Microregiunea Dunăre – Nera – Caraş, realizat în fiecare an, în perioada aprilie – noiembrie. 30 de elevi și profesori de la licee din Anina și Oravița, voluntari independenți din Reșița și Oravița și desigur, reprezentanți ai Grupului Ecologic Nera vor vizita astăzi zona Sasca Montană şi valea Şuşarei. După cum ne-a informat directorul executiv al GEC Nera – Cornel Popovici Sturza, se vor desfășura activități de monitorizare a mediului în parcurile și rezervațiile natural din sudul Banatului, de informare a populației privind regulamentul de protecție a mediului în zonele respective, igienizarea acestora și protejarea exemplarelor de flora și faună.

24 aprilie 2015 – Hoinari prin Sasca Montană şi pe misterioasa vale a Şuşarei

Ora 15.30
Întâlnirea participanţilor în autogara Oraviţa
Călătorie cu microbuzul pe ruta Oraviţa – Ciclova R. – Ilidia – Potoc – Sasca Montană.

Activităţi de voluntariat: Monitorizarea alternativă a mediului pe teritoriul comunei Sasca Montană la Halda de deseuri miniere de la Sasca montană

Activităţi de voluntariat: Monitorizarea alternativă a mediului pe traseul Valea Şuşarei

Informarea grupurilor de turişti privind reguli de practicare a turismului în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa.
Ecoturism pe Valea Şuşarei incluzând prezentarea prin expunere verbală, la Cabana Şuşara, a rezervaţiei Cheile Şuşarei a traseului ecoturistic Valea Şuşarei.

25 aprilie 2015 – Lumea mirifică de la Ochiu Bei şi Cascada Beuşniţa

Ora 10.45
Prezentarea generală, prin expunere verbală, a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa şi a traseului ecoturistic Valea Beiului – Cascada Beuşniţa.

Activităţi de voluntariat:
Monitorizarea alternativă a mediului pe teritoriul comunei Sasca pe traseul Podul Beiului – Păstrăvăria Valea Beiului – Ochiul Beiului –Cascada Beuşniţa

Informarea grupurilor de turişti privind reguli de practicare a turismului în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa.

Ecoturism pe Valea BEIULUI
Recunoaşterea unor specii şi exemplare rare de floră şi faună, vizitarea punctelor de interes turistic tunelele de la podul Beiului, păstrăvăria, cascadele de pe Valea Beiului, izbucul Ochiu Bei, cascadele Beuşniţei.

(Cristina Corocan)

De același autor

Related Articles