O crimă teribilă a avut loc ieri în Drobeta Turnu Severin. Autorul crimei, Octavian Ştefan Filip de 23 de  ani avea încă sângele tatălui său pe mâini atunci când oamenii legii l-au scos cu câtuşe din curtea casei.

Din primele informaţii, fiul şi-a ucis luni (14 mai) tatăl, Cristian Filip (53 de ani), cu peste 20 de lovituri de cuţit aplicate în spate şi pe faţă. Victima a pierdut extrem de mult sânge, astfel că echipajul medical când a ajuns la faţa locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul. Se pare că oribila crimă s-a petrecut pe fondul unei altercaţii, însă vecinii povestesc că exista de mai multă vreme în casa familiei Filip o stare conflictuală. Victima a fost inspector la Finanţele Publice Mehedinţi.

Autorul crimei fusese plecat în Danemarca, fiind adus în ţară de părinţii acestuia în urmă cu două zile. „S-a întors de acolo cu un comportament ciudat, cu idei stranii, că vrea să schimbe lumea. Unii vorbesc că ar fi consumat şi droguri”, a declarat un vecin pentru presa locală.

Tânărul a fost reţinut de poliţie pentru audieri şi va fi supus unei expertize psihologice la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs crima.