[AUDIO] Regal de colinde la Festivalul de muzică corală “Iosif Velceanu”

coruri1

Zeci de corişti şi-au dat întâlnire, în cadrul celei de-a XXVIII-a ediţii, la Biserica ortodoxă română cu hramul „Schimbarea la Faţă”, din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, care a găzduit duminică, 15 decembrie acest eveniment.

Manifestarea a reunit în urbea de pe Bârzava şapte formaţii corale. Caransebeşul a fost reprezentat la această manifestare cu tradiţie de Corul “Învierea Domnului” al Episcopiei, Corul „Tibiscum” al Facultăţii de Teologie, ambele dirijate de preotul Gheorghe Tistu, şi de Corul „Gheorghe Dobreanu” al Catedralei Ortodoxe „Sf. Gheorghe”, dirijat de prof. Mariana Poneţchi. Au mai participat corul Bisericii gazdă „Schimbarea la Faţă”, din Reşiţa şi coralele „Lyra”, a Consiliului Local, şi “Franz Sturmer” a Forumului Democratic al Germanilor din municipiul de pe Bârzava, toate conduse de prof. Elena Cozâltea, precum şi Corul Asociaţiei Învăţătorilor Bănăţeni din Timişoara, dirijat de Ioan Horvath.

În prag de sărbători, reşiţenii au avut parte de un adevărat regal de colinde, în cadrul unui eveniment de marcă pentru muzica corală bănăţeană, a spus directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, prof. Gheorghe Ţunea – organizatorul evenimentului:

Află aici, care a fost atmosfera ediţiei de anul acesta, de la doi dintre dirijorii corurilor participante în festival:

Organizatorii Festivalului au fost Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin şi Biserica ortodoxă română „Schimbarea la Faţă” Reşiţa. În semn de mulţumire şi respect, toate formaţiile participante au primit câte o diplomă de participare din partea CJPCPCT Caraş-Severin, prin grija directorului său, prof. Gheorghe Ţunea, precum şi câte un exemplar din ultimele numere ale revistelor de cultură “Nedeia” şi “Reflex”.

De același autor

Related Articles