[FOTO] Economia şi turismul din Banatul de Munte în atenţia ambasadorului Poloniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Marcin Wilczek

150

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Marcin Wilczek, s-a aflat miercuri, 16 mai într-o vizită oficială în Caraș-Severin.

Aflat pentru prima dată în judeţ în calitate de demnitar, acesta s-a declarat impresionat de trecutul industrial al zonei și a discutat cu oficialităţile județene și locale despre posibilitățile de dezvoltare ale zonei și despre eventuale investiții poloneze în Caraș-Severin.

Discuţiile cu oficialităţile s-au axat pe trecutul industrial al judeţului, precum si pe potenţialul investiţional şi turistic, începând cu staţiunea Băile Herculane, până la celelalte zone balneare şi de agrement din regiune.

Excelenţa Sa a vizitat şi câteva obiective din municipiul de pe Bârzava, precum UCM Reşiţa, Parcul de locomotive cu abur în aer liber şi Muzeul Banatului montan.

ES Marcin Wilczek pentru Radio Reşiţa:

Ambasadorul Poloniei a mai spus că, în România există în prezent aproape o mie de firme poloneze cu un capital investit de peste o jumătate de miliard de euro şi că întrevede că pe viitor oameni de afaceri din ţara sa vor fi interesaţi să investească în economia şi turismul Banatului de Munte. (Hardy Cvoica)