[FOTO]Festivitate aniversară la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

În clubul unităţii au avut loc, astăzi, manifestări dedicate împlinirii a 166 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Ceremonialul militar și religios a debutat la ora 11.00, și la el a participat, în calitate de invitat, subprefectul judeţului Caraş-Severin,  Sebastian Ionuţ Purec, alături de reprezentanţii instituţiilor publice cu care Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraş-Severin cooperează şi colaborează. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi din Protopopiatul Reşiţa.

În cadrul manifestărilor, s-a dat citire mesajelor transmise cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei Române. A urmat festivitatea de înaintare în grad, înaintea expirării stagiului minim, a doi ofițeri și trei subofițeri care s-au remarcat, în mod deosebit, în activitate și în misiunile desfășurate.

Jandarmii care s-au clasat pe primele locuri la competițiile sportive, organizate sub egida Cupa Jandarmeriei 2016, au fost recompensați cu diplome.

Comandantul Inspectoratului, colonelul Adrian Bîcleşan reaminteşte că ziua de 3 aprilie 1850 reprezintă o dată memorabilă în istoria modernă a României, un reper care şi-a câştigat un binemeritat loc în conştiinţa publică. Este ziua când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a înfiinţat Jandarmeria Română, prin Ofis domnesc, semnând “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles