Captură de ţigări la Scăpău

captura tigari (2)

Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au confiscat aseară 3000 de pachete cu ţigări netimbrate, de la un cetăţean din Drobeta Turnu Severin. Captura a fost realizată în urma unui filtru organizat la ieşirea din localitatea Scăpău. Dacă ţigaretele de contrabandă ar fi ajuns pe „piaţa neagră” profitul ilicit obţinut din vânzarea acestora era de aproximativ 9000 de lei. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani a rămas fără marfă, dar şi fără autoturismul cu care transporta ţigările.
„La controlul autoturismului aparţinând lui S. Constantin, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit, în portbagaj, cantitatea de 3000 pachete de ţigări marca Marble, fără timbru fiscal, pentru care acesta nu avea documente de provenienţă. Tigările urmau să fie distribuite de severinean pe raza unor localităţi din judeţul Mehedinţi”, explică purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera.
În cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător
Cantitatea de ţigări şi autoturismul în valoare de peste 36.000 de lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

captura tigari (1)

(Sebastian Dragomir)
Foto: STPF Mehedinţi

Cele mai citite

Related Articles