Festina lente!

limitatoare viteza

În ciuda numeroaselor acţiuni de prevenire întreprinse de Poliţie, unii conducători auto continuă să consume alcool înainte de a se urca la volan, punând astfel în pericol şi siguranţa celorlalţi participanţi în trafic. Se întâmplă, în special în zilele de sâmbătă şi duminică.

Traficul rutier în weekend a fost subiectul de astăzi al programului Bună Dimineaţa Banat!

Majoritatea interlocutorilor a căzut de acord că viteza excesivă este cauza majorităţii acidentelor grave. Şeful Serviciului Rutier Caraş-Severin, comisarul şef Decebal Davidoiu a precizat că în week-end, traficul este mai intens şi asta duce şi la o creştere a numărului de accidente rutiere. Dacă am conduce cu toţii mai încet, ar fi mai puţine accidente, iar cele care s-ar produce ar avea efecte diminuate.

Dacă vrem mai puţine accidente, trebuie să învăţăm mai întâi să conducem. Carnetul nu este un drept, carnetul este o responsabilitate, a fost concluzia altui ascultător.

Alex ne-a scris pe yahoo messenger: „părerea mea este că în weekend sunt cei mai periculoşi şi nepregătiţi şoferi …şi motivele sunt: se enerveaza repede, claxonează fără sens şi sunt nerăbdători faţă de ceilalţi participanţi în trafic …ei nu sunt obişnuiţi cu un trafic intens şi aglomerat şi aici mă refer la Timişoara unde traficul la orele diminieţii este catastrofal şi răbdarea este singurul lucru care se poate aplica”.

„Eu în Wekend plec la ţară /Te rog să citeşti-la sat /Şi viteza mi-e …uşoara /Căci vreau s-ajung, neapărat / Numai cu doi cai putere /Merg pe acolo, pe ţarină la pădure /Viteza nu prea se cere /Beţia ei n-o să mă fure /O să-i trag eu nişte fente / Vorbesc în termeni sportivi /Sloganul meu-Festina lente / Cu şi fără de motiv…”, a scris Costică Barbu.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles