Alertă de călătorie în Italia!

furtuna

Meteorologii anunță vreme severă pentru această perioadă pe teritoriulș Italiei. Ministerul Afacerilor Externe a transmis o alertă de călătorie, atrăgând atenţia cetăţenilor români că în Italia se aşteaptă în această perioadă precipitaţii intense şi chiar furtuni violente.

Aceste fenomene meteo pot afecta nord vestul Italiei, nordul provinciei Toscana și provincia Liguria, unde se pot produce furtuni şi precipitaţii abundente, existând riscul de inundaţii și alunecări de teren.

Totodată, se estimează că vor avea loc ploi abundente în regiunile Lombardia şi Piemonte, precum şi în Lazio, iar pentru Sicilia şi zona meridională a Italiei a fost emisă o atenționare de vânt puternic.

În vederea evitării unei situaţii nedorite, se recomandă adoptarea unei conduite preventive şi manifestarea unei atenţii sporite în timpul călătoriei în acest stat.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor ca, înainte de a călători în Italia, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice pe site-urile de specialitate.

Sursa: radiotimisoara.ro

Cele mai citite

Related Articles