La votare suntem mai mulţi

Corina Varvoni

Cărăşenii vor vota duminică în 365 de secţii de votare amenajate pe raza întregului judeţ. Statisticile Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a judeţului Caraş-Severin arată că populaţia cu domiciliul în judeţ este mai numeroasă decât cea evidenţiată în recensământul din 2011. Directorul executiv al instituţiei, Corina Vârvoni, explică: „avem un total de 332 321 de persoane. Dintre acestea, în bazele noastre de date figurează 277 005 persoane cu vârsta de peste 18 ani”

Practic, buletinele de vot sunt eliberate pentru toţi cetăţenii judeţului cu drept de vot, chiar dacă mulţi nu au fost cuprinşi în recensământ, fiind plecaţi în străinătate la momentul respectiv. În plus, ţara noastră nu are acord cu statele Uniunii Europene pentru a afla despre decesul cetăţenilor români stabiliţi în străinătate.
Conform ultimului recensământ, 295.579 de persoane formează populaţia stabilă a judeţului Caraş-Severin. Aproape 37 de mii de persoane nu apar în statistici, dar ele figurează în continuare cu domiciliu pe raza judeţului.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles