Documente ale Marii Uniri: Alocuțiunea reprezentantului minorității germane în cadrul ședinței Consiliului Național Român al Bucovinei, din 28 noiembrie

În cadrul ședinței Consiliului Național Român al Bucovinei, din 28 noiembrie 1918, în care a fost votată în unanimitate unirea Bucovinei cu România atât reprezentanții minorității poloneze cât și cei ai minorității germane au votat pentru unirea Bucovinei cu Țara Mamă. Într-un articol anterior v-am prezentat declarația reprezentantului minorității poloneze, Dl. Dr. Stanislav Kwiatkowski, pe care o puteți citi aici.

Mai jos puteți citi declarația domului  Dr. Alois Lebouton în numele Consiliului național al Germanilor din Bucovina:

“Așteptând alipirea Transilvaniei și a Banatului la România și având toată încrederea în programul guvernului dezvoltat de guvernul provizoriu al țării în ședința Consiliului Național Român din 13 noiembrie 1918, și primit de acesta aproape cu unanimitate de voturi, și în baza căruia urmează să se dea toată considerația necesităților culturale ale popoarelor neromâne ce locuiesc în țară, și să fie hotărâtor în toate privințele numai principiul dreptului și al dreptății, Consiliul național german în numele Germanilor din Bucovina se pronunță pentru alipirea Bucovinei la regatul România”.

Cele mai citite

Related Articles