Se fură ca-n codru…

Furt-de-lemne-

Poliţiştii din Caraş-Severin au descoperit într-o singură zi, două persoane care tăiau ilegal lemne din pădure. Un bărbat de 68 de ani este bănuit că a tăiat şi sustras fără drept 4 mc de lemn de esenţe fag şi carpen, din fondul forestier ce aparţine primăriei Rusca Montană, iar un altul de 21 de ani, 20 de arbori de esenţă gorun din localitatea Nermet. Oamenii legii au confiscat întreaga cantitate şi continuă cercetările faţă de cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
Pentru prevenirea unor astfel de fapte, poliţiştii de ordine publică, împreună cu angajaţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţiei Silvice, Gărzii Naţionale de Mediu au acţionat luna trecută pe raza întregului judeţ. Au fost executate 948 de controale, fiind verificate 234 obiective precum exploatări forestiere, instalaţii de debitaţ depozite de material lemnoş târguri, pieţe, oboare etc. În această perioadă au fost sesizate 144 de infracţiuni la regimul silvic.
De asemenea au fost aplicate 162 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 170.000 lei şi a fost confiscat atât materialul lemnos – 1575 mc provenit din activităţile ilicite cât şi utilajele folosite la săvârşirea acestora.

(Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles