[Anchetă] Moartea unei ciute ridică semne de întrebare

 Caprioara

O ciută a fost găsită moartă sâmbătă, 18 octombrie în apropierea localităţii Ciclova din Caraş-Severin, la limita Parcului Natural Cheile Nerei-Beuşniţa, de rangerii parcului. Despre aceasta mai multe am aflat de la şeful pazei parcului, Gheorghe Cipu:

Am dorit să aflăm şi punctul de vedere al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin. Purtătorul de cuvânt al instituţiei Ancuţa Ramona Cheţan:

Se pare că autopsia ciutei a fost făcută de un medic veterinar din zonă şi am vorbit cu dr. Ioan Opriţescu, care nu avea idee despre autopsie:

L-am contactat şi pe medicul veterinar concesionar din Răcăşdia, dr. Caius Călinescu, dar acesta avea telefonul închis. În acest caz am luat legătura la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin şi am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Radu Tătaru:

O să urmărim în continuare dacă va ajunge cadavrul ciutei la DSVSA Caraş-Severin pentru autopsiere, sau a ajuns în altă parte şi s-a transformat în friptură şi tocăniţă.

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles