Festivalul Toamna la Gugulani gata de începere la Caransebeș

deschidere targ caransebes

Un program încărcat la acest sfârșit de săptămână pentru gugulanii care doresc să viziteze, dar și să cumpere produse agricole de la Târgul de Toamnă de la Caransebeș. Deschiderea festivalului va avea loc în Piața Gugulanilor, de la ora 11.00, cu premierea expozițiilor de legume, fructe, flori și produse confecționate manual de meșteri populari. Programul va continua cu spectacole folclorice până spre după amiază, ne-a precizat directorul Casei de Cultură Ioan Cojocariu. Taraful “OLANII” va fi amfitrionul festivalului, care-i va acompania pe soliștii vocali Maria Rusnac, Adi Bugariu Vanesa Olan, Alin Olan, Ionela Bădălan, Alin Buligă, Gabi Zaharia, Ștefan Isac și Daniela Văcărescu. Organizatorii: Primăria și Casa de Cultură George Suru au invitat în festival ansamblul folcloric de seniori din SUMPERK, Cehia, dar și ansamblul folcloric “ARMENIȘANA” din Armeniș și ansamblul folcloric “JUNII GUGULANI” de pe lângă Casa de Cultură.
În a doua zi a festivalului, programele artistice vor începe la ora 15.00 cu grupurile folclorice din Caransebeș, Sacu, Cornuțel, Eibental și Dr. Tr. Severin.
Sâmbătă, manifestarea va începe la ora 15.00, iar duminică la ora 12.00 și vor fi oferite reprezentații de  către ansambluri folclorice din Banat și Oltenia, dar și din Cehia. Pe tot parcursul festivalului, caransebeșenii vor putea achiziționa legume, fructe, produse hand-made la prețuri de producători și vor putea consuma preparate la grătar și la ceaun la terasele amplasate pe strada Avram Iancu.

(Cornelia Vlaicu)

Cele mai citite

Related Articles