Scandal la meciul FC Caransebeş- Fortuna Poiana Câmpina

FC Caransebes-Campina

FC Caransebeș a încheiat la egalitate pe teren propriu, 0-0, partida de sâmbătă din Liga 2, seria a doua, etapa a şaptea cu AFC Fortuna Poiana Câmpina. Meciul a început într-o notă de echilibru cu ocazii de ambele părți, prima fază clară de gol aparținând gugulanilor prin Suru în minutul 20 cu lovitură liberă la 30 de m, portalul Popescu reușind să respingă balonul din vinclu în corner.
În minutul 28 mingea a ajuns la Artean care a șutat puternic de la 14 m însă Popescu a respins spectaculos în lateral. De partea cealaltă Câmpina a avut o fază bună de joc în min 35 când mingea a circulat pe traseul Munteanu – Honciu – Dobrosavlevici, însă șutul centrare celui din urmă a fost prins de Coca la vinclu. Același Coca a mai scos în minutul 37 lovitura de cap trimisă de la 12 m de Chipirliu. Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consumat în minutul 44 când, după o centrare venită de pe dreapta Himcinschi a reluat cu capul în bara din dreapta, mingea ricoșând la Ganea care de la 8 m lateral stânga a tras în lateralul plasei.

În partea a doua în minutul 50 Bușu a centrat bine de pe stânga Himcinschi a reluat cu capul de la 6 m, portarul oaspeților a respins de sub bară însă arbitrul a dictat relua jocului de către Câmpina. O altă fază controversată s-a petrecut în minutul 66 când Dobrosavlevici l-a lovit involuntar cu capul în figură pe Himcinschi, arbitrul sancționând faultul fără a arăta cartonașul galben, gest ce a iritat la maxim tribunele. Ultima ocazie de gol a meciului a aparținut caransebeșenilor în minutul 85 când Artean a executat o lovitură liberă de la 30 de m lângă bara din stânga a porții oaspeților însă Popescu a respins balonul în lateral.

Din păcate frumusețea meciului a fost știrbită de către arbitrajul contestat de spectatori dar și de primarul caransebeșean Marcel Vela. Acesta a luat atitudine pentru că Primăria și Consiliul Local susțin financiar echipa de fotbal. Sunt vise și speranțe atât din partea sportivilor cât și din partea spectatorilor, care sunt destrămate de arbitri care nu se ridică profesional la nivelul ligii a II a. Vela a amenințat cu retragerea echipei dacă brigada de arbitrii nu-și face datoria. Nu am intrat în liga a II a ca să câștigăm Cupa României, suntem conștienți de valoarea echipei, am susținut promovarea formației în această ligă pentru sport și pentru frumusețea confruntărilor dar și a meciului care poate fi făcut de jucători atractiv antrenant și plăcut, a spus Marcel Vela. Acesta a fost mulțumit de prestația jucătorilor menționând că poate sunt mai spectaculoase 6 ratări decât un gol sec.

Vă prezentăm cele două garnituri:
Caransebeş: Coca – Manea, Goşa (cpt.), Barbu, Ganea – Artean, Ologu, Buşu, Săulescu – Suru, Himcinschi
Rezerve: Rusu – Muscă, Centea, Gafiţa, Făiniş, Poiană, Negoescu
Antrenor: Sorin Bălu
Fortuna: I. Popescu – Dobrosavlevici, M. Marin (cpt.), Crişan , Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu, Honciu, Antohi – Chipirliu
Rezerve: Gârlea – Pirău, Stancu, Buhuşi, Năstase, Coteanu, Asanache
Antrenor: Florin Stăncioiu
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenţi: Adrian Mărginean (Aiud) şi Vasile Dan Popescu (Buzău).

(Cornelia Vlaicu)

Cele mai citite

Related Articles