Proiectele de lege privind amnistia fiscală pentru pensionari şi mame au fost adoptate

rovana plumbGuvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, cele două proiecte de lege privind amnistia fiscală în cazul persoanelor ale căror pensii au fost greşit calculate şi al mamelor care au obţinut venituri şi din alte surse decât indemnizaţia pentru creşterea copilului. Potrivit Executivului, aceste sume nu vor afecta bugetul.
30 de mii de pensionari vor beneficia de amnistie fiscală, iar pentru aceştia s-au constituit debite în cuantum de 65 de milioane de lei. Potrivit datelor prezentate de ministrul muncii, Rovana Plumb, măsura se aplică tuturor pensionarilor aflaţi în sistemul de pensii, până la data intrării în vigoare a legii.
”Prevede scutirea de la plată a debitelor pentru toţi pensionarii cu excepţia debitelor constituite din culpa exclusivă a pensionarilor, adică prin depunere de declaraţii false sau documente false. Casa de Pensii are rolul de a verifica toate aceste dosare”, a mai spus Rovana Plumb.
15 milioane de lei este suma la care se ridică debitele pentru cele 12.800 de mămici care au stat acasă în concediu de îngrijire şi creştere copil.  Ministrul Rovana Plumb a precizat că nu vor fi scutite persoanele pentru care debitul constituit a fost din culpa exclusivă a acestora.
”Este vorba de aministia fiscală a mămicilor pentru care s-au constituit debite, deoarce în perioada în care au stat acasă în îngrijire copil şi au primit îndemnizaţia pentru creşterea acestuia sau acestora, au obţinut şi venituri suplimentare pe care le-au declarat la administraţiile fiscale”, afirmă Rovana Plumb.
Cele două proiecte de lege vor fi trimise Parlamentului spre dezbatere şi aprobare.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles