Infracţiuni piscicole la frontiera cu Serbia

Ermina

Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin au confiscat în acest an aproape două tone de peşte recoltat ilegal din Dunăre, sau transportat fără documente de provenienţă. 12 persoane au fost surprinse la braconaj, dar infracţiunile de acest gen sunt mult mai numeroase, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, agent Ermina Echert. O dovedeşte şi numărul mare de plase de pescuit confiscate.
„Lucrătorii Biroului Supraveghere şi Control Naval au executat un număr total de 20 acţiuni specifice, cu această ocazie au fost ridicate un număr total de 76 plase de pescuit în lungime totală de 1.156 metri, în valoare de 8.500 lei, din care: – 37 plase de pescuit în lungime totală de 700 metri, în valoare de 4200 lei; – 29 plase de tip vârşă în lungime totală de 156 metri, în valoare de 2900 lei; – 10 plase de tip monofilament în lungime totală de 300 metri, în valoare de 1400 lei.
Au fost aplicate 9 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3900 lei, şi au fost întocmite un număr de 12 lucrări penale. În această perioadă poliţiştii de frontieră au confiscat cantitatea de aproximativ 1800 kg peşte din întreaga zonă de competenţă”, a precizat pentru Radio România Reşiţa, agentul Ermina Echert,

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles