[FOTO-VIDEO] Ministrul Mircea Duşa evaluează pagubele la Berzovia

dusa berzovia

Ministrul Apărării Mircea Duşa a efectuat în această dimineaţă o vizită fulger în Caraş-Severin, în zona cu cel mai mare risc de inundaţii – digul din comuna Gherteniş. Ministrul Apărării a fost întâmpinat de prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin, colonel Titus Susan. După inspectarea digului şi o scurtă discuţie cu autorităţile, Duşa s-a reîntors în judeţul Timiş. Nu înainte, însă de a-i oferi, în exclusivitate, un interviu pentru Radio România Reşiţa:

Despre concluziile acestei vizite fulger, prefectul judeţului Caraş-Severin a declarat: „După mai bine de 24 de ore de precipitaţii în Caraş-Severin, în care meteorologii au instituit cod portocaliu, pot spune că în acest moment situaţia este sub control. Cea mai mare problemă a fost cu malul stâng al digului de pe râul Fizeş, a existat pericolul ca acest dig să se rupă şi să inunde satul Gherteniş şi eram pregătiţi să evacuăm familiile din 50 de case. Ieri, cei de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, împreună cu jandarmii – şi aici vreau să mulţumesc brigăzii mobile de jandarmi de la Timişoara – şi mai apoi cu forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă atât de la Caraş-Severin cât şi de la Arad, au ajutat la supra-înălţarea digului, astfel încât să preîntâmpinăm pericolul ruperii digului. În acest moment situaţia este sub control pe râul Fizeş. Acesta, ca de altfel toate râurile din Caraş-Severin, inclusiv cele care erau sub atenţionare de cod roşu de inundaţii, în această dimineaţă sunt în scăderea şi sunt chiar sub cota de pericol şi de atenţie” – a mai precizat prefectul judeţului Caraş-Severin.

Referitor la pagubele produse de aceste inundaţii, Silviu Hurduzeu a afirmat:

O să facem o evaluare complexă a acestor inundaţii la nivelul judeţului Caraş-Severin, incluzând aici toate pagubele, nu doar cele produse la locuinţe, drumuri, pentru că au fost afectate drumuri judeţene, au fost afectate şi culturi agricole. O situaţie centralizată a tuturor acestor pagube va fi transmisă ulterior Guvernului României, pentru eventuale despăgubiri.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=MeFnt_6tP9U&feature=youtu.be[/youtube]

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles