Noul cod silvic se va întoarce în Parlament

infractiuni silvice

Noul Cod Silvic se va întoarce în Parlament în luna septembrie, după ce luna trecută nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat în Camera Deputaţilor,  a precizat ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Doina Pană.
Ea a spus, vineri, la Bistriţa, că există angajaţi ai Romsilva care se opun implementării proiectului care vizează urmărirea traseului lemnului din pădure până la destinaţia finală. Implementarea a început în luna iunie în judeţele Alba, Sibiu şi Argeş, iar din 23 iulie a început implementarea sa în judeţele Caraş-Severin, Vâlcea şi Bihor.
Ministrul Doina Pană spune că este vizibil faptul că acest sistem va deranja pe multă lume.
“Noi i-am invitat pe toţi, toţi  pot să folosească sistemul, dar vă mărturisesc că nu prea se înghesuie. Sunt vizibile şi anumite …, se vede foarte clar că va deranja pe foarte multă lume. În prima lună am avut reticenţe la Romsilva la nivel de toate trei judeţele”, a spus Doina Pană.
“Au motivat că achiziţia pentru smartphone-uri la ei e foarte mare şi trebuie să urmeze practic procedurile de SEAP şi am înţeles. Dar la ora actuală ar trebui să aibă achiziţionate absolut toate telefoanele, la nivel naţional, de care au nevoie, nu numai în judeţele pilotate, şi cu toate astea mai ales angajaţi de la Romsilva sunt cei care au ezitări”, a mai declarat Doina Pană.
Ministrul delegat pentru păduri, ape şi schimbări climatice, Doina Pană, spune că proiectul de lege privind noul Cod Silvic va reintra pe agenda Camerei Deputaţilor în cursul sesiunii de toamnă, după ce validarea lui a căzut la vot în această primvară.

De același autor

Related Articles