Poliţiştii de frontieră îşi sărbătoresc Ziua instituţională alături de cetăţeni

24iulie_mare

Poliţiştii de frontieră sărbătoresc astăzi împlinirea a 150 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unificat, prin Decretul nr. 893/1864, instituţiile grăniceresti din Ţara Românească şi Moldova, punând bazele unui sistem unitar modern de pază a hotarelor ţării. Data de 24 iulie a fost desemnata ca Ziua Poliţiei de Frontieră Române prin articolul nr. 45 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104 din 27 iunie 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române.
La aniversarea celor 150 de ani de existenţă, poliţiştii de frontieră din vestul ţării organizează o serie de activităţi în Piaţa Victoriei din Timişoara. De la ora 11.00, pe platoul din faţa Operei, va fi prezentată tehnica din dotarea ITFP Timişoara şi vor fi executate exerciţii demonstrative ale lucrătorilor din cadrul Detaşamantului de Sprijin Operativ, precum şi exerciţii demonstrative ale câinilor poliţişti. La aceste activităţi vor participa şi delegaţii din partea Ungariei şi Serbiei, reprezentanţii ai autorităţilor publice locale şi ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
Peste 360 poliţişti de frontieră din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi vor fi avansaţi în gradul profesional următor. Cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române vor fi avansati înainte de termen, pentru merite deosebite în activitatea profesională depusă, 78 de poliţişti de frontieră. În ultimul an, aceştia au acţionat pentru destructurarea unor reţele de crimă organizată specializate în contrabandă cu produse accizabile, fraudă şi evaziune fiscală şi capturi de ţigări de contrabandă în Punctele de Trecere a Frontierei din cele trei judeţe.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles