Maternitatea din Caransebeș dotată de către Salvați Copiii

incubator 3

Salvaţi Copiii a reuşit să doteze prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile „Bun venit pe lume”, 18 maternități şi secţii de nou-născuți din țară. Astăzi a venit rândul municipiului Caransebeș să primească un incubator dotat cu toate utilitățile necesare și un monitor pentru funcții vitale, menit să controleze parametrii vitali ai celor mai mici dintre pacienții internați la spitalul din Caransebeș. Pe lângă această donație, s-a avut în vedere acordarea de pulsometre și un monitor pentru funcții vitale și maternității din Reșița, investiția totală ridicându-se la 18 mii de euro.

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2010, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii, iar în județul Caraș-Severin rata mortalității infantile este de 11,6%.

Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţa reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi, lucru ce încearcă să-l facă și Salvați Copiii ne-a declarat Amalia Năstase ambasadorul programului Fiecare Copil Contează. Prin această campanie, Salvați Copiii își propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, până în 2015.

Alături de Amalia Năstase, la întâlnirea cu reprezentanții municipalității și conducerea spitalului a fost prezentă, președintele executiv al Organizației Salvaţi Copiii România, doamna Gabriela Alexandrescu, pentru a înmâna maternităţii echipamentul achiziţionat în urma campaniei Bun Venit pe Lume, Ajută un Copil să Trăiască.

(Cornelia Vlaicu)

De același autor

Related Articles