[FOTO] Parcul “EcoTeh” deschis de astăzi reşiţenilor

parc0

Proiectul “EcoTeh” de modernizare a parcului din incinta spaţiului Colegiului Tehnic Reşiţa lansat la sfârşitul lunii aprilie în prezenţa beneficiarilor şi a partenerilor, Asociaţia “Euroland Banat”, instituţia gazdă şi Primăria municipiului de pe Bârzava, a fost concretizat astăzi prin inaugurarea parcului cu acelaşi nume. Prin realizarea acestui obiectiv a fost reabilitată o suprafaţă de spaţiu verde de aproximativ 700 mp din perimetrul parcului şcolar, existent în curtea instituţiei de învăţământ, printr-o intervenţie asupra mediului înconjurător cu material natural, implicând activ elevi, părinţi şi membri ai comunităţii locale.

Află aici, despre ce este vorba, de la responsabilul cu activităţile ecologice din cadrul proiectului de amenajare peisagistică “EcoTeh”, prof. Lucia Peia:

Valoarea totală a proiectului de amenajare peisagistică a fost de peste 11.000 de lei.

Festivitatea de inaugurare a inclus un Te Deum oficiat de pr. Daniel Ţăpârdea – parohuşl Bisericii ortodoxe române “Sf. Vasile cel Mare”, un recital susţinut de formaţia “Trio Cameral” a Liceului de Arte “Sabin Păuţa”, o paradă a costumelor confecţionate din materiale reciclabile de către elevii unităţii de învăţământ, precum şi o prezentare în imagini a activităţilor din proiect desfăşurate etapizat de-a lungul unei luni şi jumătate, a precizat pentru Radio România Reşiţa prof. Livia Turugă.

Potrivit responsabilului cu activităţile ecologice, prof. Lucia Peia şi coordonatorului de proiect, prof. Livia Turugă, parcul este accesibil tuturor cetăţenilor municipiului de pe Bârzava, care doresc să-şi petreacă clipele de repaos în aer liber.

Amenajări peisagistice de genul, la unităţi de învăţământ din Reşiţa, au mai fost realizate anul trecut şi la Colegiul Naţional “Mircea Eliade”.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles