[FOTO] Jurnaliştii cărăşeni donează sânge

Accident_Brebu00003

Reşiţeanca, cu suflet mare, Lili Gherle a reuşit încă o dată să mobilizeze jurnaliştii cărăşeni să vină la Centru de Transfuzii din Reşiţa, ca să doneze sânge pentru a salva o viaţă. Şi chiar dacă nu au reuşit toţi să doneze, din motive medicale, jurnaliştii cărăşeni au ţinut să tragă un semnal de alarmă pentru ceilalţi cetăţeni. Astăzi au demonstrat că pot fi un exemplu, demn de urmat!

 La Centru de transfuzii din Reşiţa criza de sânge se “adânceşte” tot mai mult de la o zi la alta. În prezent există foarte multe cazuri care au nevoie de grupa AB4, dar şi de celelalte grupe cu RH negativ, a precizat medicul Anda Guşcă. Sângele nu are substitut. La fiecare 3 secunde cineva are nevoie de el. Acesta este deosebit de preţios pentru cei care sunt supuşi intervenţ­iilor chirurgicale, aşa că este important să întindem o mâna de ajutor celor care sunt în suferinţă pentru ca oricând unul dintre noi sau dintre cunoscu­ţii noştri s-ar putea să se afle în această situaţ­ie.

***

Jurnanaliştii cărăşeni au fost invitaţi şi provocaţi astăzi să doneze un “strop de sânge pentru un copil”. Acţiunea umanitară este inclusă într-o campanie începută în urmă cu doi ani şi are rolul de a sensibiliza populaţia în ceea ce înseamnă să fii donator.

(Sebastian Dragomir) (Daiana Roşca) (Marius Mureşan) (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles