România a ratat promovarea în Superliga de atletism

Alexandru Ghinea

Duminică, 22 iunie

Ediţia a 5-a a Campionatului European de atletism pe echipe Liga I s-a încheiat astăzi la Tallinn, în Estonia. Echipa României a ocupat locul patru şi nu a reuşit îndeplinirea obiectivului, promovarea în Superligă. Au promovat, Estonia de pe primul loc, Norvegia de pe locul doi şi Finlanda de pe trei.

Vineri, 20 iunie

Ediţia a 5-a a Campionatului European de atletism pe echipe – Liga I se va desfăşura  sâmbătă şi duminică pe „Kadriorg Stadium” din Tallinn (Estonia).

La competiţie va participa şi România, alături de Belarus, Belgia, Grecia, Estonia, Finlanda, Irlanda, Lituania, Norvegia, Portugalia, Slovenia și Ungaria. În acest gen de competiție contează locul ocupat de fiecare atlet, câte unul de țară în fiecare probă. Clasamentul final pe națiuni se realizează prin adițiunea punctelor.

Liga I este eșalonul secund al acestor întreceri, primele trei țări clasate câștigându-și dreptul ca, la anul, să evolueze în Superligă. Promovarea este, de altfel, obiectivul fixat de către FR Atletism pentru concursul din Estonia. Campionatul European pe echipe se desfășoară la 39 de probe, în prima zi fiind programate 20, iar în ultima 19.

Din echipa ţări noastre fac parte şi atleţi din vestul ţării. Alexandru Ghinea (foto) de la Universitatea Reşiţa va lua startul în proba de 3000 de metri obstacole, timişorencele Ioana Gheorghe în ştafeta de 4X100 şi Adelina Pastor la 4X400 de metri, iar Cosmin Dumitrache la 110 metri garduri.  De la CSM Arad va concura în probele de aruncarea discului şi greutăţii  Andrei Gag.

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles