[FOTO REPORTAJ] Caravana Vacanța cu Radio România Reșița la Sasca Montană

20140614_164848

După Băile Herculane și Valea Cernei, Caravana Vacanța cu Radio România Reșița va fi prezentă în acest sfârșit de săptămână în Cheile Nerei, la Sasca Montană. Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din ţară. Pentru a le străbate nu ai nevoie decât de un rucsac cu puţină apă şi ceva de mâncare, un aparat foto pentru a surprinde peisajele frumoase, multă pasiune pentru natură şi picioare pregătite pentru drumeţie, deoarece traseul este destul de lung. Pe cât e de lung, pe atât e de frumos și impresionant: cascade, stânci golașe, peșteri și avene, lacuri ascunse în umbra pădurii.[poll id=”140″]

Postează fotografii, filmulețe, scrie-ne impresiile tale pe site-ul www.radioreșița.ro, sau pe pagina de facebook și poți câștiga un sfârșit de săptămână în Cheile Nerei. Câștigătorii vor fi desemnați duminică 15 iunie 2014.

Sâmbătă 14 iunie ora 10,00

 Caravana Vacanţă cu Radio România Reşiţa, ajunsă în Cheile Nerei, a făcut primul pas pe calea undelor între 6 – 10 în Bună Dimineaţa Banat. Din studioul amplasat la pensiunea Cheile Nerei, s-a vorbit despre zona mirifică a celor mai lungi Chei din ţară, ce se întind pe mai bine de 28 de Km şi formează adevărate bijuterii naturale. Despre o parte a acestor frumuseţi a vorbit reprezentantul Parcului Naţional Cheile Nerei – Beiuşniţa, Fiştea Pau. Despre copii instituţionalizaţi care an de an vin şi revin în tabăra din Sasca Montană, la pensiunea Agatos, a vorbit administratorul acesteia Livia Buciuman. O parte a ascultătorilor Radio România Reşiţa care au intervenit telefonic în emisiune au evocat din amintirile lor despre locuri şi întâmplări petrecute în zona Cheilor Nerei.

La Sasca este programată sâmbătă 14 iunie şi prima ediţie a Mountainbike Race, un eveniment turistic şi sportiv care va reuni la start peste 200 de participanţi, care vor pedala pe cărări de munte, pe un traseu lung de 39 de Km, care a cuprins şi câteva căţărări cu o dificultate puţin peste medie. Despre cursă şi scopul ei caritabil a vorbit preşedintele asociaţiei timişorene Kiwanis – Daniel Kostial, principalul organizator al manifestării. Acesta a precizat că toate donaţiile de la acest eveniment, precum şi taxele de înscriere, vor fi dirijate către spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara.

 Sâmbătă 14 iunie ora 22

Cu toate că pe intrernet s-au înscris 236 de participanţi la prima ediţie a Mountainbike Race Sasca 2014, iar încă din zorii zilei alţi peste 30 s-au înscris direct la organizatori, la start au fost puţin peste 200 de sportivi care s-au luptat pentru primul loc la 4 categorii de vârstă, atât la masculin cât şi la feminin. Câştigătorii sunt:

Categoria de vârstă 14 – 17 ani masculin: Camil Vasilovici; Mihai Radu; Marco Drăghici

Categoria de vârstă 18 – 32 de ani masculin: Laurenţiu Bogdănescu; Sergiu Paraschivu şi Mădălin Gaiţă

Categoria de vârstă 33 – 49 de ani masculin: Ovidiu Dăncuţ; Nicolae Andreica şi Aurelia Răducanu.

Categoria de vârstă 50 + masculin: Costel Roşu; Ioan Andrei şi Florin Botoş

Categoria de vârstă 18 – 32 de ani feminin: Graţiana Dunca; Camelia Teleabă şi Alexandra Sandu

Categoria de vârstă 33 – 49 de ani feminin: Valentina Paval; Claudia Ardeleanu şi Andreea Oprea.

A fost premiat de asemenea cel mai tânăr participant la cursă Bogdan Jurcă de 10 ani, precum şi tandemul Sorin Nihta şi Cătălin Gavrilă, care au luat startul pe o bicicletă dublă.

Premianţii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii substanţiale, iar toţi cei care au făcut donaţii în bani precum şi sportivii, au participat la o tombolă, al cărui mare premiu a fost o bicicletă specială pentru astfel de probe.

Ziua a continuat pe platoul din Sasca Română, locul de unde s-a dat startul cursei cu un gulaş imens la ceaun, cu mici bere şi muzică adusă de Cover Band din Timişoara care a fost răsplătită cu aplauze la scenă deschisă. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

De același autor

Related Articles