Rusalii pline de amenzi

amenda politie

Minivacanţa de Rusalii i-a prins din nou în offside pe conducătorii auto din Caraş-Severin. În perioada 6-9 iunie, poliţiştii au aplicat aproape 500 de amenzi pentru încălcarea normelor rutiere. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost sancţionaţi peste 380 de conducători auto, iar pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice 17 şoferi. Totodată, în cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi retrase opt certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din Caraş-Severin au organizat şi desfăşurat acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat pe raza întregului judeţ, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică, în urma cărora au constatat 24 de infracţiuni şi au fost aplicate contravenţii în valoare de aproximativ 170.000 de lei. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, acţiunile au fost organizate punctual pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele, prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni ce aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei rutiere şi a celui pentru desfăşurarea activităţilor economice.
Poliţiştii au constatat 24 infracţiuni, din care opt de natură judiciară, două economico-financiară, 11 la regimul circulaţiei şi trei de altă natură.
La Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 50 amenzi.
În această perioadă poliţiştii au intervenit la 133 apeluri, primite pe numărul unic de urgenţă 112, valorile zilnice situându-se în jurul cifrei 33, nefiind creşteri semnificative faţă de un week-end obişnuit, se mai precizează în comunicatul Poliţiei.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles